Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom

lenkac - fotkalenkac, 11. novembra 2012
Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom
Foto: lenkac

Výborný receptík, aj keď tam nie je hovädzie mäso. Časovo a cenovo vždy u mňa zvíťazí :)

15-20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g (prsia)
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
3-5 ks
3-5 ks
2-3 ks
podľa potreby
šťipka
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na troške oleja. Keď je cibuľa tak ,,akurát,, pridáme cukor a karamelizujeme.

  2. 2

    Nakrájame si kuracie prsia, nasolíme a okoreníme.

  3. 3

    Mäso pridáme na skaramelizovanú cibuľu a z každej strany opečieme.

  4. 4

    Ďalším krokom je zelenina. Nakrájame na kocky a pridáme k mäsu a tiež trošku opražíme, až pustí chutnú šťavičku.

  5. 5

    Zmes zalejeme vodou. Pridáme čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list a soľ podľa potreby. Varíme, kým mäso nezmäkne.

    Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom  - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso mäkké, pridáme ocot a trošku citrónovej šťavy.

  7. 7

    Odstavíme zmes. Mäso vyberieme a odložíme na tanier. Celé korenia a bobkový list vyberieme a zvyšok rozmixujeme.

  8. 8

    Pridáme smotanu na zjemnenie. Podľa potreby ešte dochutíme (cukor, ocot, soľ...)

  9. 9

    Do zmesi pridáme odložené mäso a dáme na 10 min ešte prevariť. Príloha: knedľa, varené zemiaky, brusinky ...

  10. 10

    Dobrú chuť :)

    Kuracie na spôsob sviečkovej s domácim knedlíkom  - obrázok 10

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
nie k hydine ale k tej omáčke,však sviečková je síce odvodená od mäsa,ale aj tak je to predovšetkým o omáčke :-), aj ja robievam podobne ale vyzerá rovnako,mňam. :-)
Knedlíky sú s petržlenovou vňaťou, ale dám určite recept aj na varechu... Brusnicový džem neuveriteľne korešponduje s touto omáčkou, jeho kyslastá chuť s chuťou sladkokyslej omáčky je famózna :) odporúčam, tiež som tomu neverila
Podobny recept uz mam ulozeny, dokonca som aj podla neho varil a celkom to mojim stravnikom chutilo. Verim, ze aj tvoj recept je velmi dobry. Omacku zvyknem ozdobovat kolieskom citronu a na citron davam brusnice.Tak sa to u nas zauzivalo, celkom dobre to ukaze na tanieroch. Ten knedlik sa mi paci a budem rad, ked sa objavi na vareche. Recept ukladam do MKK a v urcite vyskusam.
super receptík, teraz trošku diétkujem,tak sa mi hodil,trošku som zjemnila mliekom, a inak brusnice a hydina sú super kombinácia - včera som robila prsia s brusnicovou omáčkou a basmati ryžou - fajnota :)

Pridaj komentár k receptu: