Kuracie mäso v paradajkovo-smotanovej omáčke

heleninka88 - fotkaheleninka88, 10. augusta 2015

Rýchle a jednoduché jedlo nielen na nedeľný obed, ale aj vhodné cez týždeň :)

6-8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
200 g
1 ks
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do rozpáleného oleja pridáme na jemno nakrájanú cibuľu,ktorú smažíme do zlatista. K nej pridávame na kocky nakrájané kuracie prsia, ktorých sme zbavili od mastnejších častí. Ak nám prsia zbelejú tak ich osolíme a okoreníme ČMK a zalejeme ich vlažnou vodou.

  2. 2

    Ak sa nám prsia dusia medzi tým si pripravíme zmes, ktorá je zložená z kyslej smotany, paradajkového pretlaku a kečupu. Zmes pridávame k mäsu až kým nebude mäkké.

  3. 3

    Po pridaní zmesi dochucujeme stroganov vegetou, maggi a ak treba pridáme ešte soľ a ČMK. Prelisovaný cesnak pridávame až na koniec. Varíme spolu ešte tak asi 5-7 min. (ak chcete mať soté hustejšie tak kľudne pridajte hladkú múku zmiešanú s vodou a pomaly nalievajte k mäsu.)

  4. 4

    Ja ako prílohu používam pol ryža a pol hranolky, ale kľudne sa k tomu hodia aj americké alebo varené zemiaky. Dobrú Chuť ;-)

Diskusia k receptu

heleninka88
Človek si musí vypočuť resp. prečítať aj kritiku(aspoň zistím kde sa mám zlepšiť).Moje recepty niesu ako od šéfkuchára, ale aspoň sa snažím ako 20 ročná mladá žena variť rýchle a jednoduché jedlá pre svojho priateľa a rodinu, ktorej moje jedlo chutí :) A možno že ma raz zaujme aj Váš recept a možno že raz ho aj uvarím.
1x mimid
amilka2
Kečup môže byť domáci, vegeta tiež domáca zo sušenej zeleniny, maggy nahradime ligurčekom.To je rada pre detailistov, ...radi kritizujú a možno su fajčiari...alebo majú iné zlozvyky, čo by som dala za to aby moja dcéra bola taká snaživá vo varení...držím palce:-)
používateľ nemá avatar
m6
m6
urcite chuti iba zmen ten nazov do stroganova idu ine ingrediencie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia