Kuracie mäso v paradajkovej omáčke s olivami

kabi - bez fotkykabi, 26. júna 2014
Kuracie mäso v paradajkovej omáčke s olivami
Foto: kabi

Mám rada rýchle recepty, ktoré zbúcham z toho "co dum dal" :-)

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (vykostené)
1 konzerva
1 ks
2 strúčiky
1 bal




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, chvíľku popražíme. Potom pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky, osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme olivy prekrojené na polovicu. Chvíľu popražíme a vylejeme lúpané paradajky z konzervy. Ochutíme oreganom, soľou, cukrom a šťavou z citróna podľa chuti. Necháme dusiť, kým sa šťava trocha nezredukuje. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

rea1
ja som vedela, prečo som včera kúpila tie kuracie hnáty! :-) mám rozbabraný kôš višní, variť treba, toto je rýchle a jednoduché, všetko mám doma a ako bonus ešte sú v tom aj olivky - no budeme mať na dnes i zajtra fajne navarené. ďakujem za recept, takéto sa mi páči. :-) jana
mariamka
taketo recepty su vynikajuce pre inspiraciu, onoho casu som zalozila diskusiu "co dnes varite" aj varechaci doporucovali, nech to tu niekde visi, ale to nepreslo,, dakujem @kabi za tuto inspiraciu, niekedy mi fakt dochadza, co varit, ale toto je skvele, mala som cas, tak som nechala masko chvilu marinovat s cesnakom, oliv. olejom, olivami, cesnakom a citr. korou, priprava bola rychlovka, priloha spagety s rukolovo-cibikovym pestom, mnamka, dakujem :)

cesminaz
Super jednoduchy a chutny receptik ;-) ..aj taketo sa veru obcas zidu,ked clovek ma menej casu na varenie! KK
1x kabi
tinaa
a obed je hotovy... pripajam sa k chvalospevom ... rychle, jednoduche a chutne, zo staleho ochutnavania som mala strach ci budem mat dat co na taniere :-) .. " dum dal" aj sampinony a kukuricu ... hnaty su vyuzite do posledneho, z kosti som spravila vyvar a pes si tiez zamlsa .. vdaka za recept
1x kabi
kabi
ďakujem za také super ohlasy, som rada, že vám chutilo :-) ja väčšinou takéto niečo vyhútam a potom si nepamätám, čo všetko som do toho dala, tak som sa rozhodla, že si to budem takto zapisovať sem :-)
sedmoskaredka
Výborné jedlo, robila som z kuracích pŕs a bez cesnaku, lebo zrovna nebol v dome, rajčiny som rozmixovala, lebo syn by asi odpadol, keby videl, že v jedle je zelenina a aj tak bol výsledok prekvapivo chutný. Olivy dodali jedlu charakteristickú chuť, vďaka za túto inšpiráciu, už dlho som hľadala nejakú novú obmenu na prípravu kuracieho mäsa.
1x kabi
rea1
zabudla som sa pochváliť, lebo skutočne hneď toho 27.6. som to spravila. moje obmeny: cesnaku tak za pol hlavičky, paradajky z konzervy aj z chladničky, olivy zelené i čierne tak za hrsť z každých a hnáty ma ani nenapadlo vykosťovať a krájať, len som ich rozrezala na spodnú a vrchnú nohu. čierneho korenia pomerne dosť, prihodila som jeden bobkový list a kúsok škoricovej paličky - to dávam do všetkého, kde sú paradajky - a miesto oregana, ktoré som nemala som dala tymián, ktorý som mala. vynikajúce, zjedené, vychválené. ďakujem za recepis, zaraďujem do zlatého hydinového fondu mojej kuchyne. jana
1x kabi
kabi
@sedmoskaredka som rada, že chutilo, moja dcéra je ochotná zjesť iba varenú zeleninu a zo surovej len paradajky, ale tie by jedla na kilá :-)
@rea1 ja som dnes robila z pŕs, ale stehná sú oveľa lepšie, toto bolo dosť suché.... tú škoricu musím vyskúšať nabudúce ;-) som rada, že vám tento môj výmysel chutí :-)
kabi
@mariamka vyzerá to úžasne v tvojom prevedení a určite to bolo vynikajúce... vyskúšam aj takúto obmenu :-)
mytylka
Vynikajuca a rychla mnamka... Dokonca aj moj manzel sa nevie dojest a to kurence nezje inak ako s " ruckou" alebo v trojobale :-D
1x kabi
pietruskaa
@Kabi (6.7.2014 21:46)

uzasny recept, cerpala somz tvojho napadu,akurat som obmenila olivy za sampiony lebo olivy u nas nik nechce :D a kuracie prsia s paradajkami su uzasne :)
1x kabi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia