Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. júla 2022

Ďalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času. Z pár jednoduchých surovín vykúzlite fantastické jedlo pre celú rodinku a Zobraziť celý popisĎalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času. Z pár jednoduchých surovín vykúzlite fantastické jedlo pre celú rodinku a to celkom bez námahy🙂
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

5
porcií
60 minút
na 190 °C
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

podľa potreby (alebo iná časť)
6-7 ks
1 velký zväzok
50 ml
80-100 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie kolieska, pridáme k nim nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, olej a soľ podľa chuti. Dobre premiešame a vysypeme na pekáč. Medzi zemiaky poukladáme osolené mäso, navrch dáme kde-tu kúsky masla a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C na cca 60 minút.

  2. 2

    Jedlo je úžasne chutné, suroviny si navzájom dodali skvelú príchuť. No najmä výbornú chuť tam robí tá vňať👌 Mäsko je mäkučké a zvrchu pekne opečené ako aj zemiaky. Vrelo odporúčam toto super jednoduché jedlo, ktoré vám fakt zaberie len pár minút času!!! Prajem dobrú chuť!

    Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu (videorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, rychlý, jednoduchý a chutný jedno plechový receptík. Aha, použila jsi zelenou petrželkovou nať, já tam viděla i bílý kořen petržele - počítám, že to by nebylo na závodu /asi by to víc vonělo a bylo sladší/. Mně by moc chutnalo, milá Cesmínko, díky za sdílení!
cesminaz
Dakujem všetkým velmi pekne za nahliadnutie a komentíky🙂 Som rada, že recept zaujal, je to naozaj super jednoduché jedlo. Prajem všetkým pekný deň!
1x haji
cesminaz
@haji (8.7.2022 17:11)

Použila som čisto len vňať, spodnú koreňovú časť nie. To by už dalo inú chuť🙂
1x haji
janger
Uz davno som toto robila, ale vzdy zabudnem pridat fotku.
Piekla som najprv zakryte, mala som aj stehienka, takze sa to rychlejsie prepieklo. Potom uz odokryte som dopiekla a zapiekla.
Velmi chutne jedlo. Trosku sa mi zemiaky pripiekli na pekac, tak som musela aj "vysekavat" ;-). Ale ozaj dobre! Dakujem, @cesminaz :-).


cesminaz
@janger (28.10.2022 16:23)

Ahooj @janger zlatá🙂 Teším sa, že jedlo chutí. Dakujem ti krásne za odozvu aj s fotkou. Mäso treba poukladať pomedzi zemiaky tak, aby sa kde tu dotkýnalo o plech. Vtedy si pustí dosť vlastnej šťavy a masti a zemiaky by sa pripiecť nemali🙂 Pozdravujem a pekný deň prajem!
1x janger