Kuracie mäso so zeleninovým šalátom a cesnakovým dressingom

Autor receptu: pupava

Jednoduché a (relatívne) zdravé jedlo. Ak zbožňujete zeleninu aspoň z polovice tak, ako ja, budete tento recept opakovať tak často, ako to len pôjde. Najlepšie na tomto jedle je, že zasýti a napriek tomu sa po jeho zjedení necítite sa ako nafúknutý balón (:

60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si marinádu z olivového oleja, sušenej bazalky, majoránu, korenia na pečené kurča, papriky, korenia, soli a worchestrovej omáčky. Namočíme do marinády kura (najlepšie prsia) a necháme odstáť (najlepšie cez noc v chladničke, ale ak ste sa rozhodli variť narýchlo, šupnite mäso do marinády aspoň na tak dlho, ako budete môcť).
  2. Očistíme a nakrájame si zemiaky. Uvaríme ich. Taktiež uvaríme brokolicu.
  3. Uvarené zemiaky vysypeme do zapekacej misy, na ne poukladáme kurča z marinády a brokolicu. Postrúhame na to goudu alebo iný tvrdý syr. Prikryjeme alobalom a na hodinu šupneme do rúry na 200°C.
  4. Kým sa pečie kura, nakrájame si do misy zeleninu. V podstate najlepšie každý druh čerstvej zeleniny, ktorý doma nájdeme. Pridáme olivy, kukuricu, rukolu a olivový olej.
  5. Dressing pripravíme zmiešaním bieleho joguru, cesnaku a vegety. Dressing sa skvelo hodí aj ku grilovanému mäsu.
  6. Akonáhle je kurča hotové, môžeme jedlo podávať. Dobrú chuť (: