Kuracie mäso so syrovou omáčkou

Kuracie mäso so smotanovo-syrovou omáčkou

Autor receptu: dajan30

Toto jedlo som si začala variť, pretože mám veľmi rada syrové pochúťky. Je veľmi lahodné. Určite odporúčam skúsiť.

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si hrniec, nalejeme doň olej, toľko aby sa nám mäso osmažilo, pridáme mäso, rozpučený strúčik cesnaku (väčší kúsok, ak máme malé, kľudne aj dva). Pridáme vegetu, soľ a bazalku. Mäso by malo byť slanšie, pretože omáčka zjemní slanosť. Posmažíme a keď je mäso už biele, prikryjeme pokrievkou a necháme podusiť. Za ten čas môžeme dať variť ryžu.
  2. Kým sa mäso varí, začneme robiť omáčku. Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme mlieko a začneme variť. Pridáme strúčik cesnaku, tiež trocha vegety, soli a bazalky. Keď je už nahriata, pridávame syr v črievku, aby sa roztopil. Keď sa roztopí, pridáme nastrúhaný tvrdý syr a varíme, omáčka začne hustnúť.
  3. Z uduseného mäsa zlejeme prebytok oleja a mäso vsypeme do vriacej omáčky. Trocha ešte miešame, aby omáčka dostala chuť, akú má mať.
  4. Podávame s ryžou a môžeme si upiecť aj hranolky. Môžeme podávať lahodné jedlo :)