Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou

Autor receptu: petan71

Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť a vychutnať si tú vôňu zakaždým, keď idem okolo, ak nie rovno sa zastaviť na skvelý obed alebo večeru. Tento recept úplne kopíruje čínsku kuchyňu, je ľahký, chutný a presvedčí o tom, že za pár desiatok minút v kuchyni sa dá úplne v pohode pripraviť skvelá domáca čína s typickou vôňou a nezabudnuteľnou chuťou.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na mierny, až stredný oheň na sporáku si dáme wok a pridáme trochu olivového oleja. Úplne nadrobno si nakrájame 1-2 strúčiky cesnaku a necháme ich na woku podusiť, až pokiaľ sa nebude šíriť pekná vôňa. Medzitým si opláchneme kuracie mäso a nakrájame na drobné kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu si nakrájame na kolieska, chilli papričku (feferónku) tiež na drobné kolieska, resp. nadrobno a z jarnej cibuľky si odrežeme asi 7-8 kúskov zelenej vňati a nakrájame na asi 10-15 cm kúsky.
  2. Keď podusený cesnak na woku už pekne rozvoniava, pridáme kuracie mäso, kolieska cibuľe, nadrobno nakrájanú chilli papričku, vňať jarnej cibuľky a kešu oriešky a všetko spolu premiešame. Necháme na woku asi 4 minútky (každú chvíľku premiešame, aby sa všetko orestovalo z každej strany).
  3. Po 3-4 minútkach na woku, keď sa všetko spolu pekne restuje, pridáme sójovú a ustricovú omáčku, asi 2 PL z každej (môže byť aj od oka), a to tak, že najprv pridáme jednu z omáčiek, poriadne premiešame a následne pridáme druhú omáčku a znovu premiešame. Necháme na woku asi ďalších 5-6 minút, než sa bude šíriť typická vôňa čínskej kuchyňe. Na koniec celý wok mierne osolíme a premiešame. Podávame s uvarenou ryžou. Dobrú chuť:)