Kuracie kung-pao

tinca - fotkatinca, 6. februára 2012
Kuracie kung-pao
Foto: tinca

Recept mám z jednej prílohy "Čína tá pravá" a v kombinácii s ryžovými rezancami chutila znamenite.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks /alebo 2 bielky/
1 KL
2 ks
2 PL
1 PL /dezertné/
1 PL /biely/
2 PL
60 g opražené
1 KL /glutasoľ/ nemusí byť
 /petržlen/ na ozdobu




Postup

  1. 1

    Prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske rozmiešame vajce so soľou a lyžičkou solamylu na kašičku. Do zmesi pridáme mäso a necháme cca 1/2 hod. marinovať. Na suchej teflónovej panvici si opražíme nesolené arašidy.

  2. 2

    Očistené a nasekané chilli papričky dáme do druhej misky, pridáme sójovku, ryžové víno /možno ho nahradiť sladkým dezertným/,cukor a štipku soli.

  3. 3

    Na wokovej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré na silnom ohni za stáleho miešania prudko opečieme. Po chvíli pridáme zmes čili papričiek a ostatných surovín a arašidy. Ešte cca 2 minúty restujeme. Nakoniec pridáme trocha wei-su, nemusí byť, ja glutasoľ tiež nepridávam.

  4. 4

    Podávame s ryžovými rezancami, ktoré pripravíme dľa návodu, alebo s ryžou. Ozdobíme vňaťou koriandra,alebo petržlenu. Dobrú chuť!

    Kuracie kung-pao - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
@ Tinca, dve jedla ma zoznamili s exotickou kuchynou jedno bolo Ethiopske kura a druhe Cinska klasika kung pao a stale patri medzi oblubene.
cistinka
@tinca keď som si kedysi dávno začala recepty zapisovať do takého čierneho zošita s tvrdými doskami a abecedou na bočnej strane, kung pao bolo medzi prvými receptami.... bol to vtedy "hit" skoro v každej kuchyni aj v reštauráciách. Dnes sa moje dcéry medzi sebou hádajú o ten zošit. Asi im ho vezmem a aspoň zaspomínam...
tinca
@2010 ak môžeš pridaj to Ethiopske kura, nepoznám to,díky
sonulienka
Naozaj je to výborný recept. A už som Ťa postrádala dosť dávno si sa neohlásila na vareche. Alebo som nepostrehla?
tinca
@sonulienka mala som trochu pauzu,mám zdrav.problémy, čakám na jedno vyšetrenie, snáď bude aj lepšie.Díky, že si ma postrádala T.
tatranka
@tinca vieš že to pravé kung- pao som ani nejedla ani nerobila.Kuracie prsia marinujem,opekám,ale nikdy som nepoužila suroviny,v tom poradí ako, uvádzaš.Recept som si uložila a vyskúšam.Do konca mám aj ryžové víno!
cica2
@tinca krásny recept a rada ťa opäť vidím a držím silno palce aby všetko dobre dopadlo!!!! Posielam veľa zdravíčka!!!!!
alexdidi
@tinca ,aj ja držím palce...a recept paráda,mám to rada a dávno som nerobila...môj recept je tochu iný,ale tvoj postup sa mi veľmi páči,tak ho nabudúce použijem.
hviezdickaz
vyborny recept,ja by som si tie rezance veru zamenila za tu ryzu,lebo rezancom akosi nemozem prist na chut.
iboja
aj ja mám tento recept je vynikajuci lepší ako v čine
sneica
krasny recept,krasne uvodne foto....urcite skusim s rezancami...
michsamant
@tinca dnes varim podla tvojho receptu. Do sojovej som pridala susenu chilli cervenu vcelku a pridala som aj nasekanu jarnu cibulku. Miesto hnedeho cukru som dala palmovy a nemala som arasidy, tak budu kesu orechy. Uz som velmi zvedava na chut :)
michsamant
Tak a hotovo a vyborne!! Ja som pouzila maso zo stehien, tak som ho troska podliala a podusila a nakoniec este vmiesala solamyl (lyzicu solamylu rozmisanu v troske vody a nechala prevriet). A robila som to ghee, miesto oleja. Do hotoveho som dala dobru hrst cerstvej koriandrovej vnate. Vysledok je vynikajuci :) Dakujem za inspiraciu.



michsamant
A este poznamka pre seba, miesto susenej chilli papricky nabuduce pouzijem chilli vlocky.
tinca
@michsamat no vydaril sa obedík, tie kešu oriešky môžu byť chutné. Ja dnes nevarím mám od nedele obrátené rezne tiež s ryžou,tak dobrú chuť!
2010
@ Tinca, dve jedla ma zoznamili s exotickou kuchynou jedno bolo Ethiopske kura a druhe Cinska klasika kung pao a stale patri medzi oblubene.
cistinka
@tinca keď som si kedysi dávno začala recepty zapisovať do takého čierneho zošita s tvrdými doskami a abecedou na bočnej strane, kung pao bolo medzi prvými receptami.... bol to vtedy "hit" skoro v každej kuchyni aj v reštauráciách. Dnes sa moje dcéry medzi sebou hádajú o ten zošit. Asi im ho vezmem a aspoň zaspomínam...
tinca
@2010 ak môžeš pridaj to Ethiopske kura, nepoznám to,díky
sonulienka
Naozaj je to výborný recept. A už som Ťa postrádala dosť dávno si sa neohlásila na vareche. Alebo som nepostrehla?
tinca
@sonulienka mala som trochu pauzu,mám zdrav.problémy, čakám na jedno vyšetrenie, snáď bude aj lepšie.Díky, že si ma postrádala T.
tatranka
@tinca vieš že to pravé kung- pao som ani nejedla ani nerobila.Kuracie prsia marinujem,opekám,ale nikdy som nepoužila suroviny,v tom poradí ako, uvádzaš.Recept som si uložila a vyskúšam.Do konca mám aj ryžové víno!
cica2
@tinca krásny recept a rada ťa opäť vidím a držím silno palce aby všetko dobre dopadlo!!!! Posielam veľa zdravíčka!!!!!
alexdidi
@tinca ,aj ja držím palce...a recept paráda,mám to rada a dávno som nerobila...môj recept je tochu iný,ale tvoj postup sa mi veľmi páči,tak ho nabudúce použijem.
hviezdickaz
vyborny recept,ja by som si tie rezance veru zamenila za tu ryzu,lebo rezancom akosi nemozem prist na chut.
iboja
aj ja mám tento recept je vynikajuci lepší ako v čine
sneica
krasny recept,krasne uvodne foto....urcite skusim s rezancami...
michsamant
@tinca dnes varim podla tvojho receptu. Do sojovej som pridala susenu chilli cervenu vcelku a pridala som aj nasekanu jarnu cibulku. Miesto hnedeho cukru som dala palmovy a nemala som arasidy, tak budu kesu orechy. Uz som velmi zvedava na chut :)
michsamant
Tak a hotovo a vyborne!! Ja som pouzila maso zo stehien, tak som ho troska podliala a podusila a nakoniec este vmiesala solamyl (lyzicu solamylu rozmisanu v troske vody a nechala prevriet). A robila som to ghee, miesto oleja. Do hotoveho som dala dobru hrst cerstvej koriandrovej vnate. Vysledok je vynikajuci :) Dakujem za inspiraciu.



michsamant
A este poznamka pre seba, miesto susenej chilli papricky nabuduce pouzijem chilli vlocky.
tinca
@michsamat no vydaril sa obedík, tie kešu oriešky môžu byť chutné. Ja dnes nevarím mám od nedele obrátené rezne tiež s ryžou,tak dobrú chuť!