Kuracie fašírky

Kuracie fašírky s maslovou tekvicou a batátmi (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám od priateľky. Je to ľahko stráviteľná fašírka. Robil som to dnes na oslavu. Dal som to na stôl v prírode na dvore a každý si bral do ruky ako chuťovku.

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Cibuľa môže byť aj žltá ja som potreboval minúť červenú, tak preto som dal tu. Suroviny sú na dve dávky, tak nech vás to nemýli . Z jednej dávky je asi 11 fašírok.
  2. Kuracie mäso som zomlel na mlynčeku na mäso. Tekvicu a batáty som strúhal na veľkých okách. Cesnak posekal na drobno a cibuľu krájal čo najdrobnejšie.
  3. Všetko som to pomiešal v mise aj s koreninami, soľou, vajciami a dvomi lyžicami strúhanky. Nechal to postať pol hodinu nech prejdu chute.
  4. Potom som robil fašírky, ktoré som obalil v strúhanke a smažil na oleji do červená.
  5. Naukladal som to na veľký tanier so zeleninou. To sme mali miesto chlebíkov. No dá sa to jesť aj ako hlavne jedlo s rozličnou prílohou. Želám aj Vám dobrú chuť. A na zaver je to predsa len diétnejšie.