Kuracie fašírky
Kuracie fašírky s maslovou tekvicou a batátmi (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept mám od priateľky. Je to ľahko stráviteľná fašírka. Robil som to dnes na
oslavu.
Dal som to na stôl v prírode na dvore a každý si bral
do ruky ako chuťovku.
10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Cibuľa môže byť aj žltá ja som potreboval minúť červenú, tak preto som dal tu. Suroviny sú na dve dávky, tak nech vás to nemýli . Z jednej dávky je asi 11 fašírok.
- Kuracie mäso som zomlel na mlynčeku na mäso. Tekvicu a batáty som strúhal na veľkých okách. Cesnak posekal na drobno a cibuľu krájal čo najdrobnejšie.
- Všetko som to pomiešal v mise aj s koreninami, soľou, vajciami a dvomi lyžicami strúhanky. Nechal to postať pol hodinu nech prejdu chute.
- Potom som robil fašírky, ktoré som obalil v strúhanke a smažil na oleji do červená.
- Naukladal som to na veľký tanier so zeleninou. To sme mali miesto chlebíkov. No dá sa to jesť aj ako hlavne jedlo s rozličnou prílohou. Želám aj Vám dobrú chuť. A na zaver je to predsa len diétnejšie.