Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Autor receptu: sweetlaab
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so
zeleninovou smotanovou omáčkou a bielymi knedľami. Dnes je tento chutný recept
pripravený z našej úrody patizónov s mliekom spolu s karlovarskými knedlíkmi. Namiesto
hovädziny sme použili plátky z kuracích pŕs. Takéto jedlo môže ponúknuť aj farebnú
príchuť záhrady.
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu opražte na oleji, pridajte pokrájanú zeleninu a krátko opečte. Potom krátko opečte mäso, pridajte korenie, bobkový list, soľ a varte domäkka.
- Uvarené mäso vyberte spolu s bobkovým listom, mäkkú zeleninu rozmixujte s ponorným mixérom a pridajte mlieko, citrónovú kôru a horčicu. Omáčku ešte povarte pár minút.
- <b>Medzitým pripravte knedle:</b> rožky pokrájajte na kolieska, polovicu z nich ešte na polky (takto budú mať knedle krajšiu štruktúru) a pridajte k nim opraženú cibuľku na oleji. Pridajte mlieko, rozšľahané žĺtka, koreniny a bylinky posekané na drobno. Nakoniec vyšľahajte bielka na pevný sneh a primiešajte k cestu, ktoré by malo byť dobre tvarovateľné. Ak potrebné, pridajte mlieko. Vyformujte 2 – 3 knedle, oválky v tvare šišky, a varte na pare asi tak 40 min, alebo do pevnej konzistencie.
- Podávajte spolu s mäsom, omáčkou a ozdobou
- <b>Tip: </b>
Ak preferujute klasický recept, namiesto mlieka, použite smotanu do omáčky, a na prípravu knedlí použite len biele rožky