Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom

Autor receptu: sweetlaab

Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a bielymi knedľami. Dnes je tento chutný recept pripravený z našej úrody patizónov s mliekom spolu s karlovarskými knedlíkmi. Namiesto hovädziny sme použili plátky z kuracích pŕs. Takéto jedlo môže ponúknuť aj farebnú príchuť záhrady. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/09/chicken-steak-with-patty-pan- squash-and.html

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu opražte na oleji, pridajte pokrájanú zeleninu a krátko opečte. Potom krátko opečte mäso, pridajte korenie, bobkový list, soľ a varte domäkka.
  2. Uvarené mäso vyberte spolu s bobkovým listom, mäkkú zeleninu rozmixujte s ponorným mixérom a pridajte mlieko, citrónovú kôru a horčicu. Omáčku ešte povarte pár minút.
  3. Medzitým pripravte knedle: rožky pokrájajte na kolieska, polovicu z nich ešte na polky (takto budú mať knedle krajšiu štruktúru) a pridajte k nim opraženú cibuľku na oleji. Pridajte mlieko, rozšľahané žĺtka, koreniny a bylinky posekané na drobno. Nakoniec vyšľahajte bielka na pevný sneh a primiešajte k cestu, ktoré by malo byť dobre tvarovateľné. Ak potrebné, pridajte mlieko. Vyformujte 2 – 3 knedle, oválky v tvare šišky, a varte na pare asi tak 40 min, alebo do pevnej konzistencie.
  4. Podávajte spolu s mäsom, omáčkou a ozdobou
  5. Tip: Ak preferujute klasický recept, namiesto mlieka, použite smotanu do omáčky, a na prípravu knedlí použite len biele rožky