Kuracie prsia
Kuracia saltimbocca s opekanými zemiakmi a mrkvovým šalátom (videorecept)
Autor receptu: tuvarichlap
Jednoduchý taliansky recept na prípravu kuracích pŕs obalených v parmskej šunke s citrónovým výpekom.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvový šalát: Očistenú mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme nakrájaný pór. Zmiešame s majonézou a dochutíme soľou a korením. Odložíme do chladničky.
- Opekané zemiaky: Zemiaky prekrojíme na polovice a v šupke uvaríme. Scedíme a na rozpustenom masle opečieme spolu s rozmarínom do zlatista. Na koniec pridáme nakrájaný cesnak, soľ, korenie a odstavíme z ohňa, aby cesnak nezhorkol.
- Kuracie prsia nakrojíme, ochutíme soľou, korením a obalíme v parmskej šunke. Následne obalíme v múke a postupne jedno po druhom opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
Mäso vyberiem z panvice, zlejeme nadbytočný olej. Všetko mäso vrátime späť na panvicu, zalejeme vývarom a dusíme zhruba 5 minút.
- Po udusení mäso vyberieme a do výpeku pridáme citrónovú šťavu, privedieme k varu. Na záver pridáme maslo, šalviu. Stiahneme z ohňa a necháme maslo roztopiť, podľa hustoty pridáme vo vode rozpustený Solamyl.
Dochutíme soľou a korením.
- Na tanier naložíme rozmarínové zemiaky, mrkvový šalát, saltimboccu a prelejeme omáčkou.
Dobrú chuť :-)