Kuracie prsia

Kuracia saltimbocca s opekanými zemiakmi a mrkvovým šalátom (videorecept)

Autor receptu: tuvarichlap

Jednoduchý taliansky recept na prípravu kuracích pŕs obalených v parmskej šunke s citrónovým výpekom.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvový šalát: Očistenú mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme nakrájaný pór. Zmiešame s majonézou a dochutíme soľou a korením. Odložíme do chladničky.
  2. Opekané zemiaky: Zemiaky prekrojíme na polovice a v šupke uvaríme. Scedíme a na rozpustenom masle opečieme spolu s rozmarínom do zlatista. Na koniec pridáme nakrájaný cesnak, soľ, korenie a odstavíme z ohňa, aby cesnak nezhorkol.
  3. Kuracie prsia nakrojíme, ochutíme soľou, korením a obalíme v parmskej šunke. Následne obalíme v múke a postupne jedno po druhom opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Mäso vyberiem z panvice, zlejeme nadbytočný olej. Všetko mäso vrátime späť na panvicu, zalejeme vývarom a dusíme zhruba 5 minút.
  4. Po udusení mäso vyberieme a do výpeku pridáme citrónovú šťavu, privedieme k varu. Na záver pridáme maslo, šalviu. Stiahneme z ohňa a necháme maslo roztopiť, podľa hustoty pridáme vo vode rozpustený Solamyl. Dochutíme soľou a korením.
  5. Na tanier naložíme rozmarínové zemiaky, mrkvový šalát, saltimboccu a prelejeme omáčkou. Dobrú chuť :-)