Kuracia rolka plnená brokolicou a kozím syrom s brokolicovou ryžou

Autor receptu: pitrb

Tento recept vznikol počas varenia a milión krát som všetko menil, ale nakoniec som bol veľmi prekvapený, čo z toho vzniklo. Toto jedlo je vhodné na obed, kedže je s ryžou. Ako večernú verziu si môžete zvoliť ako prílohu grilovanú brokolicu na troche masla. Prajem dobrú chuť.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z menšej polovice brokolice odkrojíme vrchnú časť (resp. odstránime stonky). Brokolicu spoločne s basmati ryžou, trochou soli varíme (občas pomiešame, ale iba prvých 5 min) na miernom až silnejšom ohni. Potom na najslabšom ohni varíme cca. 10 min. Hrniec necháme na sporáku, zakrytý aspoň 10 min. (1 šálka ryže = 1,5 šálky vody)
  2. Prsia očistíme, nakrojíme a vyklepeme na čo najväčší rezeň (použite fóliu a dávajte bacha aby ste mäso neroztrhli). Naplníme kozím syrom (ja som mal nejaký s pažítkou), brokolicou (ja som ešte použil fazuľový struk, ale nie vždy ho dostať), osolíme, okoreníme podľa chuti. Mäso zatočíme do roľky, prepichneme špajdľou alebo zviažeme nitkou.
  3. Na rozohriatej panvici opečieme z každej strany asi 30 sekúnd aby sa nám mäso stiahlo. Potom zalejeme horúcim vývarom alebo vodou a na vrch mäsa položíme vetvičku rozmarínu (kto má rád rozmarín môže ho nasekať do rolky, ale ja ho dávam tento krát iba kvôli vôni). Dusíme na miernom ohni asi 15 - 20 min (podľa veľkosti mäsa).
  4. Kým sa všetko dovarí očistíme mrkvu, ktorú nastrúhame nahrubo. Ochutíme korením, soľou, balsamicom (prípadne ak nie je mladá mrkva tak trošku cukru alebo medu). Premiešame a môžme podávať. Mäso ozdobíme kozím syrom. Dobrú chuť.