Kuracia roláda

Kuracia roláda plnená hubovou plnkou a kapiou (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Asi je veľa receptov na kuraciu roládu ale vyskúšala som túto kombináciu. Je výborná ako hlavné jedlo ale aj na studeno, napríklad na misu.

5
porcií
120 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a šampiňóny očistime.
  2. Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme na drobno nakrájané šampiňóny a spolu smažíme cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
  3. Osolíme, okoreníme a pridáme rozmiešané vajcia a urobíme praženicu.
  4. Kuracia prsia pozdĺžne narežeme (ale nie úplne prerezať) a otvoríme ako krídla motýlika tak, aby boli dva rovnaké diely a vyklepeme cez potravinovú fóliu (aby neprskalo) na veľké rezne.
  5. Osolíme a okoreníme.
  6. Na pracovnú plochu dáme 2 listy alobalu tak, aby sa prekrývali a pretrieme olejom. Rovnomerne ukladáme naň mäso.
  7. Na mäso dáme šunku.
  8. Na šunku rovnomerne dáme hubovú praženicu. Pozdĺžne ukladáme na pásiky nakrájané uhorky a kapiu.
  9. Roládu opatrne zrolujeme a zabalíme ešte do jednej vrstvy alobalu, aby bolo pevnejšie. Dáme na plech, na dno podlejeme trochou vody (naozaj len trochu). Pečieme v rúre pri 180 °C cca 70 - 80 minút.
  10. Pri pečení roláda pustí šťavu, ktorú môžete využiť pri servírovaní.
  11. Hotovú roládu rozbalíme a servírujeme.
  12. Podávame, napríklad, so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!