Kuracie prsia

Kuracia piccata - kuracie prsia s citrónom a olivami

Autor receptu: siuuu

Tento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave a kúskom citróna, ale tak nejako mi priešiel na chuť aj v týchto dňoch, a veruže som si pochutila leto - neleto.

10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky kuracích pŕs umyjeme, osušíme. Ochutíme soľou, korením a obalíme v múke. Citrón očistíme a vyrežeme z neho iba dužinu bez bielej šupky.
  2. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme z oboch strán mäso (asi 3 minútky z každej strany alebo podľa hrúbky tak, aby nebolo surové ale ani vysušené) a vyberieme von.
  3. Do výpeku z mäsa pridáme víno (cca 1 - 1,5 dl), necháme zovrieť, minútku-dve prevaríme, pridáme vývar (tiež asi 1 - 1,5 dl) a varíme ešte pár minút, pokiaľ sa omáčka nezredukuje aspoň o 1/3 až 1/2. Pridáme pokrájaný citrón, trocha citrónovej šťavy, olivy a pokrájanú paradajku (bez zrniečok - pridávam kvôli farbe), premiešame, vložíme mäso, prehrejeme.
  4. Odstavíme zo sporáka, pridáme studené maslo a posekanú petržlenovú vňať, premiešame a podávame s ľubovoľnou prílohou.