Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 9. januára 2017

Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená Zobraziť celý popisJe to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená pečienka je ľahšie stráviteľnejšia. Dá sa použiť aj pečienka z králika.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (alebo králičia)
1 pohár (sterilizovaná zelenina)
320 g hustý gréckeho typu
1 ks stredne veľká
70 g neprerastená
1/2 KL
 v prášku
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravím si základné suroviny. Pečienku umyjem a dám do sitka nech odkvape voda.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z Moravanky väčšie kusy cibule, uhorky, kapia a feferón posekám na drobnejšie. Zvyšok mrkvu, zeler a hrášok nechám v celku. Nálev z pohára odložím, ten použijem na pečienku.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jogurt zmiešam s práškovým cesnakom a mletým korením. Kto nechce práškový cesnak tak použije jeden strúčik cesnaku. Nechám to chvíľu postáť.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hlbšieho hrnca dám spustiť slaninu a potom pridám posekanú cibuľu. Nechám nech sa slanina dobré vyškvarí a cibuľa je trošku pripečená.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz dám posekaný cesnak, premiešam párkrát nech prevonia a pridám pečienku. Pečienku som nechal v celosti. Chvíľu opečiem a potom podlejem nálevom z Moravanky.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa pečienka celá zatiahne, tak pridám ostatne pripravené suroviny z Moravanky. Nechám to chvíľu nech to prejde varom.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A potom pridám pripravený jogurt. Tiež nechám nech prejde chvíľu varom. A mám hotové odstavím zo sporáku a až teraz osolím. Preto je dobre si to všetko vopred pripraviť, lebo to ide rýchlo.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pôvodne som chcel k tomu ryžu. No kolega na vareche @Klukodvody ma naštartoval na rezance. Týmto mu ďakujem, lebo to s rezancami je moc chutné. Tak želám aj vám dobrú chuť.

    Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

capko
Tak toto by som si veru dal s chuťou.
jofolit
Všetko mám doma, zajtra veru bude pečienka. Vyzerá to dobré.
haji
Chutná rychlovka, takových receptů není nikdy dost. Díky za sdílení!
kecemis
Pecienku mam rad a Moravanky tiez. Ak nejaku zozeniem, urcite si spravime.
1x haji
babucka
Vyskusane ,velmi chutilo,vdaka za rychli a chutny recept.
monty469
Kuracie pecienky mame radi. Robievam s jablkami alebo lecom, no takto ma este nenapadlo. Urcite to vyskusam. Recept ma zaujal
fialka49
Chutí nám bravčové mäso pripravené na moravanke, (recept je bez jogurtu), ale pečienky si pripravím s jogurtom podľa tvojho receptu. Už sa na to teším.
sracz
Vzhľadom na to, kamarát @patroveckypitrs , že aj ja som "prudko pečeňový", dovoľujem si ohviezdičkovať celú Varecha.sk oblohu a promptne zaradiť túto Tvoju technológiu do mojej KK s notickou "okamžité repete v Iowa i Arizona"!
cesminaz
Pečienku mam rada,ale synovia mi ju v ziadnom pripade nezjedia :-) S jogurtom varim velmi casto,takze viem,ze to doda vynikajucu chut ;-P
fialka49
Patroveckypitrs, pečienka podľa tohto receptu nesklamala, bola výborná a budem ju variť aj inokedy, chutila všetkým. Ďakujem za recept,
patroveckypitrs
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre. @Fialka49 som rád, že chutilo. Ja som sa to naučil robiť, lebo dcéry mi nechceli pečienku a takto upravenú ju zjedli.
bystro
Mali sme dosť kuracích pečienok a tak prišiel na radu aj tento recept. Len sa tak po pečienkach zaprášilo. Dokonca aj najmladšia dcéra jedla prvý krát pečienku a veľmi jej chutila, doteraz ju nechcela ani vidieť. Vďaka za recept. Je to veľmi chutné.
pivonka
Až teraz som naďabila na tento recept. Veľmi sa mi páči, iba mám otázku: Keď podlievaš nálevom z Moravanky, koľko ho dávaš? Nie je jedlo potom veľmi kyslé?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia