Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept som získala nedávno od herečky Lenky Košickej,na TV.Hneď som ho vyskúšala a veľmi sa mi páči.Preto ho uvádzam pre tie vareškárky,ktoré ho nevideli .Ohromne k tejto pochúťke pasuje aj domáci chebík.Potom je to už nebíčko v pusinke.

20 minút
príprava
7 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Očistíme kuraciu pečienku,odblaníme.
  3. Rozpustíme bravčovú masť do vrela.
  4. Roztlačíme cesnak. Ja som robila túto celú dávku duplovanú,tak aj cesnaku mám viac.
  5. Očistená a odblanená pečienka.
  6. Rozpustená masť do vrela.
  7. Pridáme,pečienku,premiešame,korenie,cesnak.a nakoniec papriku.Všetko necháme variť 5-7 minút.Miešame./ Pozor na horúcu masť/!
  8. Po dovarení /restovaní/ pečeň prelejeme do porcelánovej nádoby.
  9. Sem tam premiešame,kým obsah chladne,aby nám všetka pečienka neklesla na spodok nádoby.
  10. Schladená pečeň v bravčovej masti.
  11. Ja som k nej upiekla domáci chlebík.Pretože pred tým keď som pečeň urobila ,chýbal mi ku nej .Teraz je tu a je to veľmi chutné.Tiež som skúsila aj baranie rožky,s hrozienkami.Pasuje.
  12. Doporučujem vyskúšať!Vravia nezdravé,ale t a k é ch u t n é !!!! Mňamky,mňamky! )))
  13. Chutné baranie rožky s hrozienkami.