Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept som získala nedávno od herečky Lenky Košickej,na TV.Hneď som ho vyskúšala a veľmi sa mi páči.Preto ho uvádzam pre tie vareškárky,ktoré ho nevideli .Ohromne k tejto pochúťke pasuje aj domáci chebík.Potom je to už nebíčko v pusinke.
20 minút príprava |
7 minút na 100 °C |
Postup
- Ingrediencie.
- Očistíme kuraciu pečienku,odblaníme.
- Rozpustíme bravčovú masť do vrela.
- Roztlačíme cesnak. Ja som robila túto celú dávku duplovanú,tak aj cesnaku mám viac.
- Očistená a odblanená pečienka.
- Rozpustená masť do vrela.
- Pridáme,pečienku,premiešame,korenie,cesnak.a nakoniec papriku.Všetko necháme variť 5-7 minút.Miešame./ Pozor na horúcu masť/!
- Po dovarení /restovaní/ pečeň prelejeme do porcelánovej nádoby.
- Sem tam premiešame,kým obsah chladne,aby nám všetka pečienka neklesla na spodok nádoby.
- Schladená pečeň v bravčovej masti.
- Ja som k nej upiekla domáci chlebík.Pretože pred tým keď som pečeň urobila ,chýbal mi ku nej .Teraz je tu a je to veľmi chutné.Tiež som skúsila aj baranie rožky,s hrozienkami.Pasuje.
- Doporučujem vyskúšať!Vravia nezdravé,ale t a k é ch u t n é !!!! Mňamky,mňamky! )))
- Chutné baranie rožky s hrozienkami.