Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami fotorecept

sracz - fotkasracz, 21. apríla 2017
Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)
Foto: sracz

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny, červenej cibule, sterilizovaných šampiňónov a hlivy ustricovej. Pri Zobraziť celý popisĎalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny, červenej cibule, sterilizovaných šampiňónov a hlivy ustricovej. Pri servírovaní som túto, pre nás vyslovenú pochúťku, korunoval strúhaným údeným oštiepkom. Roky využívam jednu z rád mojej vzácnej kolegyne a vynikajúcej kuchárky, pani Blaženiakovej, marinovanie pečene v jemnom horčicovom „kúpeli”, tak príprava tohoto jedla bola naozaj rýchla, expressná, ba priam „bleksová”!

2-4
porcie
12-15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
2 PL (Liptov)
120-150 g
podľa potreby
1 ks stredná
250-333 ml (plátky)
podľa chuti
1 PL
podľa chuti
200 ml
200 ml
2-3 PL
120-150 ml strúhaný
Príloha:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Večer pred „akciou” som odblanil, dočistil a umyl laloky kuracej pečene, po osušení som ich opatrne zmiešal s dvomi polievkovými lyžicami plnotučnej liptovskej horčice a v „zafóliovanej” miske ich uložil do chladničky. Asi 33´ pred obedovaním, som na PL oleja popražil dva hrnčeky slovenskej ryže, zalial ich štyrmi hrnčekami horúcej vody, pridal ČL soli, pomiešal, vložil PL masla, prikryl a nechal variť budúcu prílohu. Pokrájal som údenú slaninu, opražil ju na červenohnedo, pridal pokrájanú cibuľu a jadrovníky veľkých zelených paprík.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po premiešaní a asi 3÷4´ orestovaní som do základu vložil v horčicovej marináde „odpočinuté” laloky kuracej pečene (ale touto „technológiou” pripravujem všetky druhy pečene), pasypal ich čerstvo mletým čiernym korením a mletou sladkou paprikou.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opatrne premiešal a restoval rovné štyri minúty, potom kychyňskými kliešťami každý lalok nežne otočil a dorestoval druhé štyri minúty.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď som pridal odkvapkané sterilizované huby, ktoré som po jemnom zmiešaní s pečeňou nechal iba minútku-dve v hebkom základe zohriať

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    spolu s kúskami masla.

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým sa dovarila aj slovenská ryža, takže som mohol, po ozdobení strúhaným údeným oštiepkom a lístkom zeleru, servírovať!

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babka123
Chválim, isto je to aj veľmi chutné dobré. Chcem spýtať čo sú jadrovníky paprík a ešte k tomu plátky? Som za hlúpu, ale ešte som sa s tým nestretla.
radost
@Babka123 (22.4.2017 11:22)

dľa mňa-jadrovníky paprík je vnútro papriky-teda to-čo väčšina ľudí považuje za odpad..aj ten akože hlúbik pod stopkou..ja to nevyhadzujem-spracúvam rovno s paprikou..ak vadia semienka-tie sa ľahko dajú preč..:-)
lenkana
Ja by som si to chcel ukuchtiť z tých 333 ml jadrovníkov. 330 ml dokážem namerať, ale tie 3 ml? Že by s injekčnou striekačkou?
@Sracz si asi z nás robí prču:-)
lmirka
@Mata3636 (22.4.2017 11:42)

to sa myslí asi objem nádoby, v ktorej sa sterilizovaná zelenina predáva.
27janka
dobrá inšpirácia, určite vyskúšam, zaujímavé najmä využitie jadrovníkov, to by ma nikdy nenapadlo...
deria
Tento rcp síce variť nebudem, ale jeho poézia ma dostala. "lalok nežne kliešťami otočiť" to je krása! ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia