Kuracia pečeň

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny si pripravíme, rýchlo sa to robí, tak nech to máme po ruke. Čili omáčku používam tú na obrázku, nám veľmi chutí. Jablko prekrojíme na štvrtiny, zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky. Cesnak nastrúhame. Slaninu pokrájame na malé kúsky, tá je tam k zvýrazneniu lepšej chuti a vôni. Cibuľu krájame na pol mesiace. Pečeň očistíme a necháme cele kúsky.
  2. Do hrnca dáme olej a naň cibuľu so slaninou a opekáme dobledo hneda.
  3. Potom pridáme cesnak a klinčeky. Restujeme chvíľu, nech to prevonia. Dáme asi dve lyžice vody, zamiešame, aby to nehorelo.
  4. Hneď pridáme pripravené jablko a pečeň a čili omáčku. Kto to chce pikantné, tak tam pridá jednu čili suchú. Taktiež teraz dáme mleté čierne korenie.
  5. Dusíme až sa jablko rozpadne. Počas dusenia párkrát pridáme vodu, ale len po štamperlíku, aby nám to neprihorelo a nie aby to plávalo v šťave. Po rozpadnutí jablka máme hotovo, aj pečeň je hotová. Odstavíme zo sporáka a teraz až osolíme. Trvá to asi 10 minút.
  6. Môžete to mať na raňajky s chlebom, alebo nejakou prílohou k obedu alebo večeri. Dnes sme dali zemiakovú kašu k tomu.