Restovaná pečeň

Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni.* Pripravujem ju ako raňajkovú minútku, ale aj obed, či predjedlo na bársako. Často ju servírujem pre návštevy (aj neočakávané, či nárazové) na dobre ocesnakovaných hriankach s nátierkou z masla, krémového syra, horčice a čerstvo strúhaného chrenu, vo finále posypané strúhaným parmigiano reggiano. Žiaľ, kvôli Corone19 sa k nášmu oštiepku neviem dostať! Jeho nedostupnosť však nahradzujem chutnými kombináciami s inými surovinami.

2-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer som dočistil, odblanil a pod studenou vodou umyl „kontajnerík“ kurčacích pečení, vložil ich späť do plastovej nádoby, zmiešal s kopcovitou PL žiarlivo stráženej i dávkovanej plnotučnej liptovskej horčice a vložil na noc do chladničky.
  2. Pokrájanú údenú slaninu som vyškvaril a na nej orestoval šalotku a pór, pridal hrubostennú veľkú zelenú papriku (ale na farbe ani tak nezáleží, iba červená je o poznanie sladšia), premiešal a podusil do polomäkka.
  3. Potom som do rajnice pridal v horčici marinovanú kurčaciu pečeň z chladničky (rcp mám odskúšaný aj so zajačou, srnčou, jeleňou, morčacou, teľacou i bravčovou), poprášil ju mletou sladkou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením,
  4. rovné štyri minúty podusil, kuchynskými kliešťami pozorne poobracal a opäť rovné štyri minúty dodusil.
  5. Na záver som celý komplet zjemnil „orechom“ masla, až teraz podľa chuti osolil.
  6. Za horúca som servíroval s ocesnakovanými hriankami z domáceho chlebíka.