Kuracia pečeň na cibuli a slanine s krémovým zemiakovo-cibuľkovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Pre tých, čo majú radi pečeň - tip na veľmi chutné, rýchle a na prípravu i suroviny nenáročné jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na pečienku...
  2. ...cibuľu nakrájame na hrubšie mesiačiky a dáme ju dusiť na masť alebo olej, ja už v tomto kroku cibuľu posolím tak aby celé jedlo bolo dosť slané, neskôr už nesolím.
  3. ...keď je už polosklovita, za cca 5 min pridáme na pásiky nakrájanú slaninu
  4. ...cca 5 min posmažíme, sem tam premiešame a potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku
  5. ...cca 3 min podusíme, potom pridáme kuraciu pečeň a čerstvo namleté čierne korenie
  6. ... podlejeme horúcou vodou a necháme cca 8-10 minúť spolu prejsť varom
  7. ...na záver tesne pred odstavením z ohňa prisypeme v dlaniach rozmrvenú majoránku.
  8. ... po odstavení z ohňa ešte prisypeme čerstvo nasekanú petržlenovú vňat.
  9. ...zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť - vždy pridám trošku masti alebo masla do vody, vraj to zabráni aby zemiaky vypenili. Pridala som aj soľ. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme z nich vodu.
  10. ...na maslo si dáme podusiť jarnú cibuľku
  11. ...scedené zemiaky popučíme pučičom (:)) (ako je to spisovne? pučidlo? :)) Zlejeme do nich na masle podusenú jarnú cibuľku.
  12. ...pridáme dve polievkové lyžice kyslej smotany a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať
  13. ...potom už len všetko spolu zmiešame a papanica fajná je hotová. U nás dnes bola so šalátom z fialovej kapusty... famózne to spolu ladilo :)