Kuracia pečeň na cibuli a slanine s krémovým zemiakovo-cibuľkovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Pre tých, čo majú radi pečeň - tip na veľmi chutné, rýchle a na prípravu i suroviny
nenáročné jedlo.
4 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na pečienku...
- ...cibuľu nakrájame na hrubšie mesiačiky a dáme ju dusiť na masť alebo olej, ja už v tomto kroku cibuľu posolím tak aby celé jedlo bolo dosť slané, neskôr už nesolím.
- ...keď je už polosklovita, za cca 5 min pridáme na pásiky nakrájanú slaninu
- ...cca 5 min posmažíme, sem tam premiešame a potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku
- ...cca 3 min podusíme, potom pridáme kuraciu pečeň a čerstvo namleté čierne korenie
- ... podlejeme horúcou vodou a necháme cca 8-10 minúť spolu prejsť varom
- ...na záver tesne pred odstavením z ohňa prisypeme v dlaniach rozmrvenú majoránku.
- ... po odstavení z ohňa ešte prisypeme čerstvo nasekanú petržlenovú vňat.
- ...zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť - vždy pridám trošku masti alebo masla do vody, vraj to zabráni aby zemiaky vypenili. Pridala som aj soľ. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme z nich vodu.
- ...na maslo si dáme podusiť jarnú cibuľku
- ...scedené zemiaky popučíme pučičom (:)) (ako je to spisovne? pučidlo? :))
Zlejeme do nich na masle podusenú jarnú cibuľku.
- ...pridáme dve polievkové lyžice kyslej smotany a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať
- ...potom už len všetko spolu zmiešame a papanica fajná je hotová.
U nás dnes bola so šalátom z fialovej kapusty... famózne to spolu ladilo :)