Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne,len pečeň som robila podľa mojej chuti.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si potrebné potraviny,okrem zemiakov,ktoré sú už uvarené a štipľavej papričky,ktorú som zabudla pridať na tácku.
  2. Pečienky som očistila,umyla vysušila na obrúsku...
  3. a dala opiecť na prepražené maslo,ktoré znáša vysokú teplotu.
  4. Nepoužila som všetku pečeň,zo zvyšku bude nátierka....Pečeň sa má opekať,nie dusiť.
  5. Po upečení z obidvoch strán som pečeň vybrala na tanier....
  6. ... a na výpek som dala cibuľu,nakrájanú na drobno,po restovaní asi 5 min. som pridala olúpané a nakrájané jablko na malé kocky,trocha restovala spolu,osolila,okorenila a podliala vínom,pridala trocha rumu,podliala hovädzím vývarom a dusila asi 30 min.Pridala som med,lekvár ,papričku a majoránku a na záver pečienky,aby prešli varom a ochutili sa.Ako prílohu som robila zemiakové pampúšiky.Zemiaky som nastrúhala...
  7. ...pridala múky bezlepkové postupne,lebo s cestom sa pracuje trocha obtiažnejšie,ale asi z pól kg zemiakov mi vyšli 4 pampúšiky.Po zahnietení cesta som ho vyvaľkala asi na hrúbku 1 cm a vykrojila pampúšiky,ktoré som opiekla na troche ghee do ružova.
  8. A môže sa servírovať aj takto...
  9. A na záver jedna múdra myšlienka,ktorú som si zvečnila na poslednej dovolenke: