Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Toto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka
z bryndze, nivy a
zemiakov, ktorá je preštepená slaninou, cibuľou a cesnakom.
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Chyba tam masť bravčová, vajcia, soľ a korenie štyroch farieb.
- Rezne si osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením. Bryndzu a nivu si rozmrvíme na drobno. Ja som použil nivu ochutenú. Slaninu a cibuľu pokrájame na drobno a cesnak posekáme na malé kúsky.
- Zemiaky očistíme a krájame na drobno. Dáme do vyššieho hrnca, lebo potom to v ňom budeme miešať. Zalejeme vodou osolíme a uvaríme.
- Z uvarených zemiakov zlejeme vodu a pridáme do hrnca na horúce zemiaky bryndzu a nivu.
- Dobré to premiešame a dáme zatiaľ bokom.
- Na panvici roztopíme masť a na horúcej masti opečieme pripravené rezne z každej strany po dve minúty. Kladieme si ich na pripravený pekáč, na ktorom to pôjde do rúry zapiecť. Pekáč sme som si potrel masťou.
- Do výpeku na panvici dám najskôr slaninu opiecť. Potom pridám cibuľu. Nechám opiecť až trochu do hneda. Potom k ním pridám cesnak premiešam a keď prevonia odstavím panvicu zo sporáku.
- Obsah panvice vylejem do zemiakov s bryndzou a nivou. Dobré premiešam a nechám vychladnúť. Potom pridám vajcia a premiešam. Plnka je pripravená.
- Na kuracie rezne nanesiem plnku a dám do rúry zapiecť na 20 minút pri 180°C.
- Po tej dobe to aj vidím, ako pekne sa to prepieklo. Vytiahnem z rúry a nechám trochu ochladnúť.
- Servírujem na tanier. Ja som k ním použil kašu zemiakovú a pridal slivkový kompót ten mi k tomu najviac pasoval.
- Tu je ešte záber ako rezeň vyzerá v reze. To mäso s tou ochutenou plnkou ma veľmi dobrú chuť. Je to nenáročné jedlo na prípravu a pritom dobré. Želám aj Vám dobrú chuť.