Kurací steak
Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov
a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla,
zaujal ma svojou netradičnou kombináciu, tak som ho uvarila. Jemne som ho upravila
podľa seba.
4-5 porcie |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme vodu. Špargľu očistíme, odrežeme tvrdé konce a asi od polovice stebla ošúpeme.
- Fenikel umyjeme, odrežeme vňať (necháme na ozdobu), odstránime vonkajšie listy. Nakrájame na 4 mm plátky.
- Do osolenej vriacej vody dáme fenikel a varíme 2 - 3 min. Vyberieme z vody a odložíme. Do tej istej vody dáme variť aj špargľu tiež asi 3 minutý. Vyberieme, odložíme.
- Na zmesi olivového oleja a 1 PL čerstvého masla zľahka osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme na prúžky nakrájanú papriku (sladkú alebo štipľavú, podľa chuti), ja som použila sladkú, lebo štipľavé nemusím. Spolu trochu osmažíme.
- Na panvicu pridáme fenikel a špargľu. Osolíme, okoreníme, pridáme lístočky čerstvého tymianu a kôru z 1 bio citróna. Ešte som pridala aj kúsok masla. Osmažíme všetko spolu do zlatista.
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji do zlatista.
- Na panvicu, kde sa smažili steaky pridáme 1 PL masla a 1 PL trstinového cukru a karamelizujeme. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a 1 citróna, 1 ČL strúhaného zázvoru a strúhaný syr Grana Padano.
- Všetko spolu premiešame, privedieme do varu a odstavíme.
- Na tanier servírujeme mäso so zeleninou poliate pomarančovou omáčkou a môžeme vychutnávať. Prajem dobrú chuť!