Kurací steak

Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla, zaujal ma svojou netradičnou kombináciu, tak som ho uvarila. Jemne som ho upravila podľa seba.

4-5
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme vodu. Špargľu očistíme, odrežeme tvrdé konce a asi od polovice stebla ošúpeme.
  2. Fenikel umyjeme, odrežeme vňať (necháme na ozdobu), odstránime vonkajšie listy. Nakrájame na 4 mm plátky.
  3. Do osolenej vriacej vody dáme fenikel a varíme 2 - 3 min. Vyberieme z vody a odložíme. Do tej istej vody dáme variť aj špargľu tiež asi 3 minutý. Vyberieme, odložíme.
  4. Na zmesi olivového oleja a 1 PL čerstvého masla zľahka osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme na prúžky nakrájanú papriku (sladkú alebo štipľavú, podľa chuti), ja som použila sladkú, lebo štipľavé nemusím. Spolu trochu osmažíme.
  5. Na panvicu pridáme fenikel a špargľu. Osolíme, okoreníme, pridáme lístočky čerstvého tymianu a kôru z 1 bio citróna. Ešte som pridala aj kúsok masla. Osmažíme všetko spolu do zlatista.
  6. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji do zlatista.
  7. Na panvicu, kde sa smažili steaky pridáme 1 PL masla a 1 PL trstinového cukru a karamelizujeme. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a 1 citróna, 1 ČL strúhaného zázvoru a strúhaný syr Grana Padano.
  8. Všetko spolu premiešame, privedieme do varu a odstavíme.
  9. Na tanier servírujeme mäso so zeleninou poliate pomarančovou omáčkou a môžeme vychutnávať. Prajem dobrú chuť!