Kurací steak
Kurací steak

Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou fotorecept

elenas - fotkaelenas, 11. mája 2018
Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept)
Foto: elenas

Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla, zaujal ma svojou Zobraziť celý popisVeľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla, zaujal ma svojou netradičnou kombináciu, tak som ho uvarila. Jemne som ho upravila podľa seba.

4-5
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
500 g
2 ks
4 - 5 strúčkov
1 ks
2 ks
1 ks
2 - 3 PL (čerstvé)
1 ČL (čerstvo nastrúhaný)
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme vodu. Špargľu očistíme, odrežeme tvrdé konce a asi od polovice stebla ošúpeme.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fenikel umyjeme, odrežeme vňať (necháme na ozdobu), odstránime vonkajšie listy. Nakrájame na 4 mm plátky.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do osolenej vriacej vody dáme fenikel a varíme 2 - 3 min. Vyberieme z vody a odložíme. Do tej istej vody dáme variť aj špargľu tiež asi 3 minutý. Vyberieme, odložíme.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zmesi olivového oleja a 1 PL čerstvého masla zľahka osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme na prúžky nakrájanú papriku (sladkú alebo štipľavú, podľa chuti), ja som použila sladkú, lebo štipľavé nemusím. Spolu trochu osmažíme.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu pridáme fenikel a špargľu. Osolíme, okoreníme, pridáme lístočky čerstvého tymianu a kôru z 1 bio citróna. Ešte som pridala aj kúsok masla. Osmažíme všetko spolu do zlatista.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji do zlatista.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvicu, kde sa smažili steaky pridáme 1 PL masla a 1 PL trstinového cukru a karamelizujeme. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a 1 citróna, 1 ČL strúhaného zázvoru a strúhaný syr Grana Padano.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko spolu premiešame, privedieme do varu a odstavíme.

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na tanier servírujeme mäso so zeleninou poliate pomarančovou omáčkou a môžeme vychutnávať. Prajem dobrú chuť!

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia