Kurací špíz s cuketou a šampiónmi

mandarin999 - fotkamandarin999, 19. marca 2016

Z kuracích pŕs sa dá rýchlo a jednoducho pripraviť veľké množstvo receptov. Tento recept nie je náročný, pre niekoho možno však pracnejší, no je Zobraziť celý popisZ kuracích pŕs sa dá rýchlo a jednoducho pripraviť veľké množstvo receptov. Tento recept nie je náročný, pre niekoho možno však pracnejší, no je to zas len troška iná forma a stojí to za to. Vyskúšajte i vy chutné spojenie mäska, cukety a šampiónov, ku ktorým môžete zvoliť prílohu podľa seba, doplniť to o Vaše obľúbené suroviny a vytvoriť čo najdelikátnejšie spojenie chutí.

6
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 PL
1 ČL
1 ČL
6 ks
1 ks
200 g (alebo slaninka)
 jahodový, brusnicový´
500 ml




Postup

  1. 1

    Mäsko opláchneme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Osolíme ho, okoreníme, pridáme na drobno nasekaný medvedí cesnak a poriadne premiešame. Pridáme worcestrovú omáčku, med a dijonskú horčicu. Podľa chuti môžeme pridať aj viac medu či horčice. Premiešame, aby sa chuti dokonale prepojili a opečieme ho z každej strany na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Cuketu rozkrojíme pozdĺžne na 4 časti a následne na menšie kúsky. Nasolíme ju a necháme chvíľu postáť, dokiaľ nepustí šťavu. Šunku alebo slaninu si nakrájame na hrubšie pásiky.

  3. 3

    Šampióny si očistíme, nakrájame na štvrťky a jemne osmáhneme na rozhorúčenom masle. Troška ich posolíme, podlejeme vývarom alebo vodou a krátku chvíľu podusíme. Potom ich povyberáme zo šťavy a do šťavy ešte pridáme maslo pre lepšiu a chutnejšiu konzistenciu. Krátko povaríme.

  4. 4

    Cuketu umyjeme. Kúsky mäska obalíme v šunke alebo slaninke a začneme napichovať dané suroviny na špajdlu v pomere v akom chceme. Ukladáme na plech, podlejeme šťavou z hríbikov a vývaru a pečieme pri teplote 180 - 200 stupňov cca 15 minút alebo dokiaľ cuketka nezmäkne.

  5. 5

    Podávala som s kukuričkovou ryžou , preliala výpekom, servírovala na čerstvom poľníčku a doplnila o sladkastú chuť, ktorú vytvára kvalitný ovocný džem. TIP : Poľníček môžete preliať aj jednoduchou šalátovou zálievkou vytvorenou z olivového oleja, soli, troška balzamica a troška citrónovej šťavy

Diskusia k receptu

haji
Svěží dílo, které se povedlo!
danda3
Robievam tiež kuracie špízy, ale mäso nechám marinovať aj cez noc a neopekám ho, všetko dávam na špíz neopečené a potom rovno do rúry, je to rýchlo hotové a výborné.
mandarin999
Áno, väčšinou i ja tak robievam. Tentokrát som ale mala suroviny a nevedela čo navariť a toto bol to rýchly a spontánny nápad, z ktorého vznikli takéto netradičnejšie špízy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia