Kurací popcorn s omáčkou Manchurian

egreska - fotkaegreska, 16. februára 2010
Kurací popcorn s omáčkou Manchurian
Foto: egreska
3
porcie

Suroviny

MASO:
2 ks
1
1 šalka
1 1/2 PL
OMAČKA Manchurian:
1
1/2  šalky
1/4  šalky
1/2
3 PL
1/2 PL
1  PL
1/2  PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime omačku: na troche oleja si orestujeme nakrajanu cibulu asi tak minutku-dve.Pridame cesnak a zazvor,restujeme asi 30 sek.Zalejeme vyvarom,pridame kečup,pretlak,sojovu omačku a cukor.Dobre premiešame .Škrob rozmiešame vo vode a pridame do omačky.Premiešame a nechame chvilu prevriet.Ak je to moc huste ,ešte to rozriedte trochou vody.Odstavime,omačka je hotova.

  2. 2

    Pripravime si koreniacu zmes z korenia,praškoveho cesnaku,praškovej cibule,trošku chilli,tymianu a bazalky.Ak niektore koreniny nemate ,nahradte tym čo mate,tu niet čo pokazit.Tuto zmes korení zmiešame s mukou.Masko si nakrajame na male kocočky (čim menšie tym chrumkavejšie).Dame do misky,posolíme a vmiešame 1 vajičko.Rozpalime si olej .(Odporučam vypražat v menšom hrnci vo vačšom množstve oleja,musí to byt ponorene).

  3. 3

    Da sa aj vo fritaku ale zbytočne si znečistíte cely olej.Masko postupne vyberame z vajička(prebytočné odkvapkame) a obalíme v muke s korením.Vypražame do zlatohneda.Hotovu omačku dame prehriat a vložime do nej všetko masko.Premiešame aby sa masko obalilo.Podavame s bielou ryžou a so šalatom.

Diskusia k receptu

michsamant
tak na tuto dobrotu sa najblizsie, ked budem robit kuracie, chystam....mnam mnam, potom podam hlasenie
michsamant
@egreska to je vynikajuuuce! odporucam vsetkym vsetkymi 20 prstami! Ja som do vajicka v ktorom som obalovala pridala aj sladku chilli omacku a miesto muky som pouzila na obalovanie kukuricnu mucku (skrob). Ale pochutili sme si velmi, dakujem za receptik! :)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia