Kurací paprikáš - slovenská (maďarská) klasika

Autor receptu: alexdidi

Viem, že si poviete nič nové pod slnkom, ale mnohokrát sa nám predsa žiada aj stará klasika. A na takú sme dostali chuť aj my a tak bol dnešný obed v tomto znamení aj s klasickými nokerľami, ako my nazývame noky. A keďže aj tú klasiku varí každý inak rozhodla som sa o tú moju podeliť s ostatnými Varechármi

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča pokrájame na menšie časti, osolíme, okoreníme. Na oleji a masle podusíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán, pridáme papriku, podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme 20 minút.
  2. Pridáme bujón a ešte 5 minút podusíme. Mäso vyberieme a pripravíme si zátrepku: rozšľaháme smotanu, mlieko, žĺtok a múku.
  3. Pripravenú zátrepku pomaly za stáleho miešania prilejeme do vý peku z mäsa a povaríme na miernom ohni asi 5 minút.Do omáčky vrátime mäso.
  4. Pripravíme si nokerle: zo všetkých surovín vymiesime cesto ručným mixérom s hnetacími metlami. Vodu pridávame podľa potreby, aby cesto bolo polotuhé, vláčne, nie moc tuhé. Pomocou haluškovača alebo z lopárika hádžeme do vriacej osolenej vody halušky, ktoré keď vyplávajú na povrch vyberieme do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  5. Môžeme podávať: nokerle, mäsko a polejeme omáčkou. Dobrú chuť!