Kurací paprikáš

Kurací paprikáš s bezlepkovými kolienkami Liana (videprecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Toto jedlo doma všetci milujeme. Je to taká klasika našej kuchyne.* Ako prílohu občas spravím domáce halušky, ale výborne sa k paprikášu hodia aj cestoviny, napr. kolienka – navyše ich príprava (uvarenie) nezaberie veľa času. Bezlepkové kolienka od Liany sú chuťovo vynikajúce, napokon, ako všetky ich cestoviny. Áno, spomínam to stále, ja viem. A ešte budem, pretože som šťastná, že som po pár rokoch s celiakiou našla tak kvalitný bezlepkový produkt. Už ste ich vyskúšali?

4-6
porcie
30 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nakrájané kuracie prsia a krátko ich orestujeme posypané vegetou, pridáme mletú červenú papriku. Mäso podlejeme vodou, aby bolo takmer zaliate, a dusíme domäkka (45–60 minút podľa veľkosti nakrájaného mäsa). Ak je potrebné, vodu môžeme doliať.
  2. Medzitým v hrnčeku rozmiešame mlieko a múku. Hotové mäso vyberieme a do hrnca vlejeme pripravenú múčnu zmes, ktorú krátko povaríme. Takto zahustenú omáčku ešte rozmixujeme do hladka.
  3. Po odstavení z ohňa pridáme sladkú smotanu a vložíme naspäť mäso.
  4. Podávame s bezlepkovými kolienkami Liana Cornetti Rigati, uvarenými v osolenej vode podľa návodu. Skvelá a chutná príloha k bezlepkovému kuraciemu paprikášu!