Kurací kebab
Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom (fotorecept)
Autor receptu: wildfoods
Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.
2 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso si nakrájaš na rezančeky, poleješ olivovým olejom a ochutiš grilovacím korením, čiernym korením a soľou.
Kúsky mäsa si postupne napicháš na grilovacie ihly, a ugriluješ na pahrebe pekne do zlatohneda.
- Na salsu si nakrájaš nadrobno červenú cibuľu, paradajky a chilli papričku. Všetko spolu zmiešaš, osolíš, okoreníš a pridáš pár kvapiek tabasca. Kto ma rád pikantnejšie, môže pridať viac.
- Na dresing si zmiešaš biely jogurt s prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a čerstvou mätou. Dochutíš soľou a čiernym korením
- Všetko si nahádžeš do pita chleba a už len vychutnávaš :)