Kurací kebab

Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom (fotorecept)

Autor receptu: wildfoods

Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso si nakrájaš na rezančeky, poleješ olivovým olejom a ochutiš grilovacím korením, čiernym korením a soľou. Kúsky mäsa si postupne napicháš na grilovacie ihly, a ugriluješ na pahrebe pekne do zlatohneda.
  2. Na salsu si nakrájaš nadrobno červenú cibuľu, paradajky a chilli papričku. Všetko spolu zmiešaš, osolíš, okoreníš a pridáš pár kvapiek tabasca. Kto ma rád pikantnejšie, môže pridať viac.
  3. Na dresing si zmiešaš biely jogurt s prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a čerstvou mätou. Dochutíš soľou a čiernym korením
  4. Všetko si nahádžeš do pita chleba a už len vychutnávaš :)