Kurací kebab a pita chlieb (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...včera sme mali doma fast food :) bola malá oslava a tak som k domácemu hamburgeru pripravil aj kurací kebab v pita chlebe...

9
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...z vody, lyžice múky, droždia a cukru som pripravil kvások. Potom ako začal robiť bublinky, som ho pridal k preosiatej múke, dolial som zbytok vody, soľ, olej a robot si začal plniť svoje povinnosti... Asi o desať minút bolo cesto hladké a pekne vymiesené, tak som ho zakryl čistou utierkou a nechal v teple kysnúť... ...kuracie stehná bez kože a kosti som poukladal na plech, ochutil som ich cesnakovou grill čubricou, ktorú som si doniesol z Bulharska a nechal asi hodinku v rúre...tak na 180°C a potom som ich nakrájal na kebabovsky gyrosovské kúsky...
  2. ... cesto mi medzitým pekne narástlo, tak som ho dal na pomúčenú dosku a rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov ktoré som vyváľkal na tenké a krivé placky :) Rúru som vyhrial aj s pizza kameňom na maximum a keď placky mierne podkysli (cca 14 min) tak som ich na tom kameni piekol asi tak 5-7 minút, až pokiaľ sa nenafúkli a trošičku nezhnedli, ale treba dávať pozor, aby sa nezosušili, cenné rady som čerpal od Mišky z jej skvelého blogu ...potom som ich nechal odpočívať pod utierkou...
  3. ...pripravil som aj KFC kapustovo mrkvový šalát podľa skvelého receptu od Egrešky...ďakujem :) ... Pita chlieb si každý rozkrojí sám, natrie si ho dresingom, ja som mal cesnakovo jogurtový a chrenovo smotanový ( PL nátierkového masla, smotana alebo jogurt, čerstvý cesnak a chren, soľ) potom si tam vloží mäsko, čerstvú zeleninu (biela a červená cibuľa, paradajka, kapustový šalát...) ....zase mäso a zase omáčka a potom už len...dobrú chuť :)