Kurací hrniec s mladým kelom a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Také letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše malé aj veľká ratolesť chcú jesť či je 30 plus alebo mínus. Závidím im ich apetít a metabolizmus. Bolo to naozaj chutné, možno sa inšpirujete.

Postup

  1. Na masti speníme cibuľu a na kocky pokrájanú slaninu.
  2. Pridáme na väčšie kocky pokrájané kuracie prsia (resp. iné kuracie mäso), opečieme, kým sa zatiahne. Poprášime sladkou mletou paprikou, necháme ju pár sekúnd rozpustiť a podlejeme troškou vody.
  3. Nakrájame šampiňóny na štvrťky.
  4. Pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, spolu opražíme.
  5. Podlejeme vodou a dusíme 5 - 10 minút.
  6. Pokrájame štvrťku kelu a pridáme k mäsu.
  7. Pridáme paradajkové pyré, dolejeme podľa potreby vodu a dodusíme domäkka. Ak sme ešte nedali štipľavú papriku, tak dáme, kto ako chce.
  8. Medzitým som urobila uhorkový šalát trošku netradične, olivový olej, soľ, horčica, nasekaný cesnak, trošku cukru.
  9. Mäsko je už takmer hotové. K záveru ho dochutíme prelisovaným cesnakom a mojoránkou. Moji to odobrili, inak by som to sem ani nedala. Tu je výsledok.
  10. Podávala som s chlebíkom, určite sa hodia aj zemiaky.
  11. Mne to chutí tak samé so šalátom. Ľahké, letné, určite neurazí, dobrú chuť :)