Kurací Gyros šalát

miichchalko - fotkamiichchalko, 7. júla 2012
60 minút
príprava

Suroviny

1  hlava
500 g
1
1
1
5  väčších




Postup

  1. 1

    Najprv si nastrúhame kapustu do väčšej misy. Odporúčam strednú hlavu, aby Vám to nakoniec nevypadávalo z misky. Pridáme na drobno nakrájanú kaliforskú papriku červenú aj žltú, pridáme konzervu kukurice (alebo hrášku) nedávame oboje, buď jedno alebo druhé. Pridáme nasekané na drobno kyslé uhorky. Všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na kocočky a orestujeme na oleji. Ja uprednostňujem slnečnicový olej. Restujeme asi 10 minút, no vlastne kým nebudú kuracie prsia hotové. Pred dokončením pridáme Celý balíček korenia Gyros, Najlepšie je od Vitany, ale ak iné nemajú,tak môžete použiť aj iné alebo si urobte doma svoje. Ešte raz opakujem Celý balíček korenia, lebo jedlo už nebudeme soliť a ani koreniť.

  3. 3

    Ak sú kuracie prsia s Gyros korením hotové, pridáme ich do kapustovej šalátovej zmesy. Necháme asi pol hodinu vychladnúť a pridáme majonézu. Ja si Majonézu robím sám, ale ak ju neviete robiiť, kúpte si veľkú Majonézu Helmans, Tá je podľa mňa s kupovaných najlepšia. Dobre to premiešame a podávame. Odporúčam šalát jesť buď samostatný s nejakým pečivom, ale najlepšie je to podľa mňa zakrútené v langoši. Dobrú chuť prajem, Dajte mi vedieť, či Vám chutil.

Diskusia k receptu

danda3
Tak toto vyskúšam, vyzerá to veľmi dobre!☺
modrykamen
Páči sa mi tento nápad, aj keď mäso asi urobím na grile. Jesť vidličkou, to sa mi páči a nie otvárať ústa ako doga.
miichchalko
ak sa ti podarí z grilu dostať ten výpek z kuracích prs a gyros korenia do šalátu, tak to môže byť tiež skvelé... :)
marcy
s arabským chlebom,alebo domácou plackou to bude pochúťka,mňáááám :o)
fejton1
skvely receptik len neviem čo je velka majoneza 440g alebo 700g a či ju nemôžem nahradit tatarkou
miichchalko
ja som daval odhadom, ja si robim vlastnu, ale myslim že najväčšia je 650 g Helmanska
danda3
Tak hotovo, šalát urobený a je úžasný, odporúčam, len namiesto majonézy som dala biely jogurt (500g) zmiešaný s lyžicou horčice a papriku som mala len bielu, tak som dala zaváranú kápiu, domácu, a toho korenia som sa bála, nedala som všetko, asi tretinu, lebo majú rôzne gramáže a je akurát. ☺
miichchalko
danda3: ja som sa tiež bál použiť celý balíček korenia, keď soim to robil prvý krát, lebo som sa bál, že to bude moc aromatické. Sesternica, od ktorej mám recept mi povedala, aby som to tam dal celé, kapusta a majonéza to naberú na seba a bude to vynikajúce, tak som to teraz tak robil a jedna báseň :))
danda3
Ja som sa pomýlila, tretina korenie mi ostala, takže dve sú v šaláte a je to akurát, lebo ja veľmi nesolím.☺
janka1011
Tak tento šalátik je fakt úúúúžasný, raz ho robili v Bez servítke a odvtedy ho robím často, len ja nedávam papriku, dávam cibuľu a trochu paradajky a namiesto majonézy dávam tatársku, tak je to podľa mňa chutnejšie.Každopádne ODPORÚČAM!!!
ewa1
urobila som ho aj ja, a je fakt vynikajúci, len ja som nedala majonézu, ale pochúťkovú smotanu. SUPER!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia