Kuracie rizoto
Kura s ryžou na venezuelský spôsob
Autor receptu: ryzasos
Vďaka dokonalej kombinácii ryže, kuracieho mäsa a rôznych čerstvých druhov zeleniny, ako je cibuľa, paprika a paradajky, je
tento recept ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutné a výživné jedlo, ktoré je zároveň rýchle a bezproblémové.
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom polovicu nakrájanej cibule. Pridajte cesnakovú pastu a zelenú papriku.
- Keď je cibuľa a cesnaková pasta osmažená, pridajte do panvice nakrájané kuracie mäso. Nechajte kuracie mäso mierne zhnednúť.
Potom pridajte klobásy nakrájané na kolieska, na malé kocky pokrájanú papriku a horčicu. Tieto ingrediencie dodajú jedinečný nádych chuti a jemnej pikantnosti, ktorá dokonale doplní chuť kuracieho mäsa a ryže. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny rovnomerne premiešali, prepojili chute a ryža nasiakla všetkými šťavami a chuťami.
- V inej panvici orestujte na oleji zvyšnú cibuľu. Keď je cibuľa opečená, pridajte SOS Basmati spolu so štipkou soli a restujte dve minúty. Tento krok je kľúčový pre to, aby ryža získala bohatý a dobre integrovaný chuťový základ. Orestovanú ryžu pridajte do panvice s kuracím mäsom a zvyškom ingrediencií. Pridajte kurkumu spolu s hráškom, štipkou soli a nasekanou pažítkou a všetko jemne premiešajte.
- Keď sú všetky ingrediencie dobre premiešané, znížte teplotu a nechajte pár minút variť na miernom ohni. Tento krok je nevyhnutný na to, aby ryža absorbovala všetky chute a rovnomerne sa uvarila. Buďte opatrní a občas premiešajte, aby sa neprilepila na dno hrnca.
- Po dokončení by mala byť ryža dôkladne uvarená a ingrediencie dokonale prepojené. Podávajte horúce a ak chcete, posypte navrch trochou pažítky pre extra nádych sviežosti. Vychutnajte si toto lahodné venezuelské kuracie mäso s ryžou so svojimi blízkymi!