Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 13. februára 2011

Mali sme mať dnes veľký spoločný valentínsky obed, 4 generácie za jedným stolom a vďaka chrípke sme zase zostali doma len my dvaja, moja Zobraziť celý popisMali sme mať dnes veľký spoločný valentínsky obed, 4 generácie za jedným stolom a vďaka chrípke sme zase zostali doma len my dvaja, moja mama a pes. Mladšie generácie to chrípkovo vzdali...:-((( Tak som včera poroznášala autom jedlo a zásoby do chrípkových ohnísk a dnes som sa mohla znovu venovať mojej kuchyni a rozmyšlať, čo s veľkým množstvom prichystanej kuracinky.....

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 ks
2 ks
3 PL
1 KL
 štipka
3 PL
3 PL
3 dcl
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Nakrájame si citróny na tenké plátky.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vystelieme si plech papierom na pečenie, položíme naň citróny, pokvapkáme olivovým olejom a posolíme - použila som soľ so sušeným rozmarínom.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v trúbe rozohriatej na 160st.C asi 25 minút -kým nezačnú okraje mierne hnednúť. Vyberieme a necháme vychladnúť. Citróny si môžme pripraviť deň dopredu.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistené a nakrájané kuracie stehná a prsia posolíme, obalíme v hladkej múke, prebytočnú múku otrasieme. Ja dávam dole kožu z mäsa, ale to je na rozhodnutí každého kuchára.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji v hlbšej panvici alebo v širšom hrnci si opečieme kuracinku do zlatohnedej farby z oboch strán.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme k mäsku kapary a olivy. Posypeme červenou paprikou a čiernym korením. Podlejeme kuracím vývarom.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme variť asi 20 minút, po 10 minútach kuracie mäso otočíme. Keď je už šťava takmer sirupovitej konzistencie, posypeme provensálskym korením a pridáme upečené citróny. Zľahka premiešame. Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servirujeme buď len so zeleninovým šalátom alebo s indiferentnou prílohou ako je čistá ryža alebo cestoviny, aby sa neprerážala unikátna citrónovo -olivová chuť a vôňa tohto jedla.

    Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babidka
Recept sa mi paci /ako zatial vsetky tvoje recepty / ale zatial kazdy recept s opekanymi citronami ma sklamal, lebo tie citrony pustili taku horku chut ....citrony asi radsej osupem aj od tej bielej kozky aby som sa tomu vyhla :-)
tizian1cat
@babidka :nám sa nezdala tá chut horká, ale asi to bude individuálne, lebo mne nikdy nevadila šupka na žiadnom citrusovom ovocí, ani na pomarančoch a mandarínkach. Skus teda radšej ošúpať. Alebo tie pečené citróny úplne nahradiť len citrónovou šťavou ako doplnenie chuti kapár a olív.
honestka
mne tiez nevadi cely citron, ale manzel ho ma radsej olupany. zalezi na individualnej chuti.
cica2
receptík vyzerá úžasne!!!! A maródom prajem skoré uzdravenie!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia