Kura a brokolica

mardo - fotkamardo, 24. marca 2012
Kura a brokolica
Foto: mardo

Zdravim Vas. Po odmlke som sa ocitol znovu v kuchyni. Dnes je to, ako sa hovori, co chladnicka dala...;-)

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

  /aj iny druh
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Zacneme klasicky, olivovy olej spolu s troskou masla na panvicke pripravime na spravnu teplotu, vedla v hrnci uz parime brokolicu, pridame cibulku jemne nakrajanu, cesnak a restujeme. Po chvili pridame sampiony, bazalku a restujeme, ked uz budu sampiony na oko orestovane podlejeme vinom. Ked je brokolica hotova nakrajame ju na co najmensie casti a pridame do panvicky k sampionom spolu s nasekanou jarnou cibulkou. Premiesame okorenime osolime a pekne pomaly pridame smotanu. Trosku povarime a omajdu mame hotovu. Ja som ju este dohustil troskou masla.

    Kura a brokolica - obrázok 1
  2. 2

    Ryzu uvarime tradicne, ale, par minut pred dovarenim som do nej rozbil jedno vajicko a vsetko som premiesal. Teplotou ryze sa nam vajicko urobi, kazdopadne este som ryzu aj s vajickom miesal na miernom ohni. Vznikla mi taka skoro ako kasovita zmes. Je to velmi chutne, neviem aka chut by bola pri inom druhu ryze. S basmati to ide.

    Kura a brokolica - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia nakrajame na platky osolime a okorenime ciernym mletym korenim a sprudka osmahneme na olivovom oleji. Vsetko poukladame na tanier a podavame. Prajem Vam dobru chut.

Diskusia k receptu

danielas
Dobre dala Tvoja chladnička,nič veru nechýba pre vynikajúcu chuť Takéto mám rada
lyali
Foto s tanierom našikmo a kúsok brokoličky naaranžovanej ako ozdoba na okraji taniera "to je @mardo " som si pomyslela a vyšlo mi to :-) Kombinácia brokolička a šampiňóny stojí za vyskúšanie. Vínko okyslí, bazalku vnímam ako sladkú, smotana (tú si ešte doplň do surovín) zjemní. Basmati a vajíčko taktiež fajn na vyskúšanie. Krásne naservírované - aj k tomu sa dá inšpirovať tu na vareche. Pre mňa na 1 s *, teda s veľa hviezdičkami. Super :-) KK :-)
cica2
Ahoj @Mardo a kde si sa tak dlho túlal? Rada ťa opäť vidím....krásny a lákavý recept :-)....zaujímavo si pripravil aj tú ryžu, s tým vajíčkom....tak som ešte neskúšala...
mardo
@all
dakujem baby, ono, trosku som sa strateeeev, to je pravda. mal som trosku povinnosti. som ale nesmierne rad ze sa tu na mna nezabudlo. za to Vam nesmierne dakujem kolegine! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia