Hlivová omáčka
Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne
Autor receptu: razomzastolom
Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne.
3-4 porcie |
50 minút príprava |
Postup
- Omáčka:
Hlivy umyť, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky.
Na zohriatu panvicu dať maslo a hlivy, osmažiť ich do svetlohneda.
Na druhej panvici roztopiť maslo, pridať rozdrvený cesnak a smažiť cca 1 minútu. Cesnak zaliať suchým červeným vínom a variť cca 1-2 minúty. Pridať kurací vývar, sójovú omáčku, tymian a rozmarín.
Hlivy vložiť do zmesi s vínom a dusiť, kým sa tekutina čiastočne neodparí. Dosoliť podľa chuti.
- Kukuričná kaša:
Smotanu na varenie zmiešať s mliekom, pridať soľ a čierne korenie. Priviesť k varu a pridať kukuričnú krupicu. Variť na slabom ohni, kým nebude hotové. Nakoniec pridať nastrúhaný syr a maslo. Dôkladne vymiešať.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/_ZfF9gW3Y6E