Čokoládová torta
Čokoládová torta

Kubánska torta

mojaradost - bez fotkymojaradost, 20. augusta 2017

Výborná tortička!

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
120 g
2 PL
1 PL
120 g
2 ČL
20 g
Krém:
500 ml
50 g
50 g
1 ks
Ďalšie suroviny:
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a preosiate kakao. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme, priemer 26 cm. Teplote 180 °C 25 - 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Je to parížska šľahačka. V nádobe v troche smotany rozmiešame cukor, kakao a vanilkový cukor, prilejeme zvyšnú smotanu a za stáleho miešania privedieme k varu. Odstavíme a po vychladnutí odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom vyšľaháme na hustú penu.

  3. 3

    Z korpusu stiahneme vrchnú šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, začne sa oddeľovať akoby sama. Potrieme ríbezľovým lekvárom. Banány prekrojíme po dĺžke na polovicu a ukladáme od vonkajšieho okraja, kým nevyplníme celý povrch. Natrieme parížsku šľahačku, aj na boky torty.

  4. 4

    Potrieme celú tortu čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Banánové kvietky som potrela citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Uskladňujeme v chladničke. Krájame horúcim nožom, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luwinka
Pekná torta a ta čokoláda na vrchu je krásna hladká.Aj tie bananiky su dobry nápad takto ozdobit.
salinka
Túto tortu mám uloženú v mozgu veľmi dávno...ak nie dlhšie, asi tam mám málo voľného miesta. Vďaka za pripomenutie, dávam si záväzok, že ju upečiem. Je veľmi chutná a ty si ju vkusne vyzdobila.
lilyre
Vyzerá úžasne a určite aj tak chutí. Zajtra mám návštevu a švagor obľubuje kakaové a čokoládové koláče, tak ju hneď aj vyskúšam, len dúfam, že bude vyzerať ako tá Vaša.
babav
Krásna a nepochybne fajnova torta , len mam pokušenie dozvedieť sa odkiaľ ma názov . Kubánska z Kuby ci iného zdroja ?
evas13
Robím ju už takúto tortu podľa tohto istého receptu tak tri - štyri roky. Jedinečná a vždy sa podarila. Ďakujem @mojaradost , alebo Bla.Sad.
kucharka
Tortu som robila na rodinnú oslavu... len som bola donútená zmeniť krém.
Deň vopred som si pripravila všetko na parížsku šľahačku a keď som ju potom išla šľahať, tak sa mi zrazila. To bolo asi prvý krát, čo sa mi smotana pri šľahaní zrazila. No hrůza... teraz panika, že čo ja nešťastná urobím. Potom ma napadlo, že mám v chľadničke mascarpone. Tak som ho zmiešala s cukrom a s trochou smotany. Nakoniec to teda celkom dobre dopadlo, aj keď torta bola trochu pomenená :-))
Ďakujem za recept, chutilo nám.
zolik
Korpus sa uz pecie. Mam Mascarpone, ktore uz musim zuzitkovat. Takze miesto parizskeho kremu bude cokoladove Mascarpone. Dufam velmi ze sa mi torta vydari. Teraz je ten cas kedy prezeram ulozene recepty. Bud podla nich varim, peciem, alebo sa nimi inspirujem. Beriem to z tej kladnejsej stranky. V najblizsich mesiacoch urcite ziaden recept nepridam, egoisticky totiz cerpam z tych Vasich.
1x haji
kucharka
Znova som piekla túto tortu, je super, všetkým chutí.
Len som ju trochu "okrášlila" … išla totiž na oslavu :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia