Krúpy s kelom
Autor receptu: danda3
Netradičné jedlo z tradičných potravín, teda až na ten tempeh, ale kľudne môže byť aj slaninka či cibuľa.
3 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si dám variť krúpy do osolenej vody. Z kelu odstránime vonkajšie listy, rozštvrtíme ho a nastrúhame ako uhorky.
- Panvicu rozpálim, pridám trošku oleja a nakoniec nasypem postrúhaný kel, restujem za občasného miešania, pridám soľ a rascu. Mal by ostať chrumkavý, nie rozvarený. Inak takto pripravený kel je výborný aj ako príloha k mäsu či rybe, kto delí stravu.
- Nakoniec do neho priemiešam krúpy, ale nie všetky, radšej postupne, aby to bolo 1 : 1.
- Tempeh alebo tofu si nakrájam na malé kocky a osmažím na oleji, tofu predtým marinujem v sójovej omáčke tamari. Samozrejme, môže sa použiť aj vyškvarená slanina, oškvarky alebo cibuľa, každému podľa chuti. Posypeme podľa chuti, určite nie všetko.
- A keďže vám krúpy aj tempeh ostanú, pridajte do nich bryndzu podľa chuti a máme ďalšie jednoduché jedlo, mimochodom veľmi chutné.