Krupicový bezlepkový nákyp
Krupicový bezlepkový nákyp

Krupicový nákyp bez lepku

novalim - fotkanovalim, 13. júna 2018. Komerčný recept.
Krupicový nákyp bez lepku
Foto: novalim

Ak máte doma vrecko bezlepkovej krupice Novalim, o pár minút z nej už možno budete pripravovať rýchlu večeru, na ktorej si pochutia najmä deti. Zobraziť celý popisAk máte doma vrecko bezlepkovej krupice Novalim, o pár minút z nej už možno budete pripravovať rýchlu večeru, na ktorej si pochutia najmä deti. Bez výčitiek im navarte náš krupicový bezlepkový nákyp s tvarohom, ktorý môžete namiesto cukru osladiť napríklad medom alebo javorovým sirupom.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
250 g
250 g
3 ks
3 PL
2 PL
1 ČL
100 g
 (na vymazanie formy)




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme. Bielky spolu s polovicou cukru vyšľaháme do tuha. Žĺtky vymiešame s druhou polovicou cukru do nadýchanej peny, pridáme smotanu a tvaroh a rozmiešame.

  2. 2

    Ďalej pridáme bezlepkovú krupicu NOVALIM, premiešame a necháme asi desať minút odstáť. Medzitým si necháme rozohriať rúru na 180 stupňov a pripravíme si ohňovzdornú zapekaciu misu, ktorú vymažeme maslom alebo iným tukom.

  3. 3

    Do odstáteho cesta ešte vmiešame do tuha vyšľahané bielky, zmes nalejeme do zapekacej misy a pečieme asi 30 minút.

  4. 4

    Servírujeme ešte teplé, pred podávaním môžeme posypať škoricou alebo škoricovým cukrom, prípadne podávame s čerstvým ovocím alebo ovocnou zaváraninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia