Krupicový dezert

Krupicové flameri s čerešňovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Z čerešní nemusíme pripraviť len chutný koláč. Deti, ale aj dospelí, budú vďační aj za sladké flameri.

3
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V mlieku necháme 10 minút nabobtnať krupicu a uvaríme z nej veľmi hustú kašu. Vmiešame vanilkový cukor a cukor a nalejeme do studenou vodou vypláchnutých mištičiek. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky dobre stuhnúť na niekoľko hodín.
  2. Omáčka : Ovocie dáme do kastróla, podlejeme 3-4 lyžicami vody, pridáme med a škoricu a povaríme asi 10 minút.
  3. Flameri vyklopíme na tanieriky a prelejeme čerešňovou omáčkou. Ihneď podávame.