Krupicový dezert
Krupicové flameri s čerešňovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Z čerešní nemusíme pripraviť len chutný koláč. Deti, ale aj dospelí, budú vďační aj za sladké flameri.
3 porcie |
20 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- V mlieku necháme 10 minút nabobtnať krupicu a uvaríme z nej veľmi hustú kašu.
Vmiešame vanilkový cukor a cukor a nalejeme do studenou vodou vypláchnutých mištičiek.
Necháme vychladnúť a dáme do chladničky dobre stuhnúť na niekoľko hodín.
- Omáčka :
Ovocie dáme do kastróla, podlejeme 3-4 lyžicami vody, pridáme med a škoricu a povaríme asi 10 minút.
- Flameri vyklopíme na tanieriky a prelejeme čerešňovou omáčkou.
Ihneď podávame.