Krtkova domáca torta

Autor receptu: 3sandra3

Dnes som ju piekla môjmu synovcovi k jeho 22. narodeninám.

20-25 minút
na 170 el.rúra °C

Postup

  1. Cesto: žĺtky a bielky oddelíme. Žltky vymiešame s cukrom, pridáme olej , mlieko /najprv 1 dcl/, zamiešame a pridáme kakao. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žltkovej zmesi a pridáme aj zvyšok mlieka. Dobre vymiešame. Vyšľaháme bielky, ktoré nakoniec pridáme do cesta. Pečieme v tortovej forme /ktorá je vymastená a vymúčená/.
  2. Krém: uvaríme si puding z mlieka , vanilkového cukru a zlatého klasu. Keď odstavíme z ohňa, pridáme maslo, aby bol krém jemnejší. Necháme vychladnúť. Pridáme cukor práškový, tvaroh a kyslú smotanu. Dobre vymiešame. Pridáme strúhanú čokoládu a premiešame. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme ku krému.
  3. Stred vychladnutého tortového korpusu vydlabeme, necháme nízke dno a asi tak centimetrový okraj torty. Zvyšné cesto si rozmrvíme a odložíme. Na dno torty dáme trochu krému, na to banány, ktoré sme prekrojili na polovicu a tieto polovice ešte na polovicu po dĺžke. Na banány navrstvíme ostatný krém. Na krém nasleduje rozmrvené cesto, z ktorého vytvoríme kopček. Dáme stuhnúť.