Krtkov koláč
Autor receptu: ingova
pochádza z Internetu a je velmi dobrý , deti ho milujú, robím ho hlavne vnúčatám
12 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto pripravíme vymiešaním všetkých surovín na korpus. Nalejeme ho do menšej obdlžnikovej formy a dáme piecť.
- Plnku pripravíme vymiešaním kyslej smotany, tvarohu a cukru. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme vymiešanú tvarohovú zmes.
- Korpus vydlabeme 1 cm od okraja tak, aby nám vzniklo v korpuse miesto pre banány a plnku. Takto pripravený korpus natrieme lekvárom, poukladáme banány a nakoniec navrstvíme plnku.Omrvinky ktoré nám ostali z korpusu (pri dlabaní), použijeme na posypanie koláčika. Necháme odležať v chladničke min. 8 hodín.