Dusená bravčová krkovička
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Autor receptu: novalim
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou.* Dá sa využiť ako príloha k mäsu, pre našich bezlepkáčov je dobrým
pomocníkom pri príprave šalátov namiesto kuskusu a výborne chutí aj ako závarka do polievok. Dnešný recept nie je výnimkou.
Lahodná mäkučká krkovička v horčicovej omáčke s tarhoňou v bezlepkovej verzii bude isto chutiť celej rodine. A nedeľný obed
je na svete.
6 porcií |
15 minút príprava |
60-75 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky a dobre osolíme z každej strany. V hlbšej panvici alebo vhodnom hrnci rozpálime olej a plátky krkovičky z každej strany opečieme. Vyberieme opatrne z hrnca von a odložíme na drevenú dosku. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájané cibule a restujeme do zlatista. Pridáme bobkové listy, nové a štvorfarebné korenie a vetvičku rozmarínu. Restujeme ďalšie tri minútky. Ak sa cibuľa lepí na dno hrnca, môžeme doliať lyžicu vody.
- Do zmesi vložíme aj nadrobno nakrájaný cesnak a horčicu. Dobre spolu premiešame a nakoniec pridáme múku, ktorú za stáleho miešania restujeme do hneda. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a do omáčky vložíme aj opečené plátky krkovičky. Necháme variť prikryté pokrievkou na veľmi miernom ohni, až kým je mäso úplne mäkké (takmer sa rozpadáva - trvá to aj hodinu a viac). V prípade potreby môžeme dolievať trošku vody.
- Po dovarení mäso vyberieme z hrnca opäť na drevenú dosku a omáčku cez jemné sitko precedíme. Mäso vložíme naspäť do omáčky, aby neobschlo.
- Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Servírujeme s krúžkami červenej cibule, ozdobené petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.