Bravčové mäso

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept)

Autor receptu: cisarrh

Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu.* Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), tak ho sem pridávam.

8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky. Hrúbku plátkov si určite sami, ja to krájam tak na 1-2 cm.
  2. Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Možno sa to nezdá, ale bude jej dosť. Použitie množstva pálivého kečupu a pálivej papriky opäť nechám na vašom uvážení. Ja používam kajenskú papriku a tej dávam len pol lyžičky (k tomu pol lyžičky sladkej papriky) a sladký kečup a je to ostré tak akurát.
  3. Plátky mäsa pekne ponatierame marinádou z oboch strán a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny. Potom je už na vás, či mäso ugrilujete alebo upečiete. Prílohy už nechám na vás, ja osobne mám k tomu veľmi rád pečené alebo varené zemiaky, ale skúšal som aj s ryžou a bolo to dobré. K tomu obvykle pripravujem šalát z čínskej kapusty (hľadaj v mojich receptoch) alebo domáce kimchi.