Bravčové mäso
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept)
Autor receptu: cisarrh
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu.* Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), tak ho sem pridávam.
8 porcií |
30 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na plátky. Hrúbku plátkov si určite sami, ja to krájam tak na 1-2 cm.
- Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Možno sa to nezdá, ale bude jej dosť.
Použitie množstva pálivého kečupu a pálivej papriky opäť nechám na vašom uvážení. Ja používam kajenskú papriku a tej dávam len pol lyžičky (k tomu pol lyžičky sladkej papriky) a sladký kečup a je to ostré tak akurát.
- Plátky mäsa pekne ponatierame marinádou z oboch strán a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
Potom je už na vás, či mäso ugrilujete alebo upečiete.
Prílohy už nechám na vás, ja osobne mám k tomu veľmi rád pečené alebo varené zemiaky, ale skúšal som aj s ryžou a bolo to dobré. K tomu obvykle pripravujem šalát z čínskej kapusty (hľadaj v mojich receptoch) alebo domáce kimchi.