Krkovička s pečenou paprikou a s fazuľou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Inspirovala som sa receptom tejto vybornej kucharky http://www.carina-forum.com/ricette/meat/pork/0000021_en.php
4-6 porcie |
25 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Cervenu papriku som pokrajala na mensie casti a opiekla som ju na grile.
- Opecenu papriku som dala do misky a prikryla som ju pokrievkou. Takto som ju nechala zaparit asi 10 minut.
- Krkovicku som pokrajala na platky hrube asi 1cm.
- Platky masa som obalila v muke v ktorej som rozmiesala trochu korenia styroch farieb. Obalene platky masa som oprazila na rozohriatej masti.
- Opecene maso som odlozila do misky.
- Na mast kde som prazila maso som dala pokrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. Cibulu som poprazila do sklovita.
- Z opecenej papriky som stiahla kozu a papriku som pokrajala na mensie kusky.
- Fazulu som si namocila den predtym ako som varila toto jedlo. Potom som fazulu uvarila a precedila. Kto chce moze pouzit uvarenu fazulu z konzervy.
- K oprazenej cibuli som pridala pokrajanu papriku, paradajkovy pretlak, susenu chili papriku a dve polievkove lyzice fazuly.
- Zaliala som to vodou
- a ponornym mixerom som vsetko rozmixovala. Omacku som ochutila solou, korenim a trochou cukru. Do ochutenej omacky som dala oprazene maso. Hrniec som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 180C. Maso som takto piekla hodinu.
- Potom som do omacky pridala fazulu, premiesala som ju
- a vsetko som spolu zapiekla este 10 minut.
- Maso s omackou som podavala s bylinkovymi zemlami. Bude ale urcite vyborne aj s ryzou alebo zemiakovou kasou.