Krkovička s pečenou paprikou a s fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Inspirovala som sa receptom tejto vybornej kucharky http://www.carina-forum.com/ricette/meat/pork/0000021_en.php

4-6
porcie
25 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cervenu papriku som pokrajala na mensie casti a opiekla som ju na grile.
  2. Opecenu papriku som dala do misky a prikryla som ju pokrievkou. Takto som ju nechala zaparit asi 10 minut.
  3. Krkovicku som pokrajala na platky hrube asi 1cm.
  4. Platky masa som obalila v muke v ktorej som rozmiesala trochu korenia styroch farieb. Obalene platky masa som oprazila na rozohriatej masti.
  5. Opecene maso som odlozila do misky.
  6. Na mast kde som prazila maso som dala pokrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. Cibulu som poprazila do sklovita.
  7. Z opecenej papriky som stiahla kozu a papriku som pokrajala na mensie kusky.
  8. Fazulu som si namocila den predtym ako som varila toto jedlo. Potom som fazulu uvarila a precedila. Kto chce moze pouzit uvarenu fazulu z konzervy.
  9. K oprazenej cibuli som pridala pokrajanu papriku, paradajkovy pretlak, susenu chili papriku a dve polievkove lyzice fazuly.
  10. Zaliala som to vodou
  11. a ponornym mixerom som vsetko rozmixovala. Omacku som ochutila solou, korenim a trochou cukru. Do ochutenej omacky som dala oprazene maso. Hrniec som prikryla a dala som ho do vyhriatej rury 180C. Maso som takto piekla hodinu.
  12. Potom som do omacky pridala fazulu, premiesala som ju
  13. a vsetko som spolu zapiekla este 10 minut.
  14. Maso s omackou som podavala s bylinkovymi zemlami. Bude ale urcite vyborne aj s ryzou alebo zemiakovou kasou.