Krkovička s pažítkovou omáčkou a novými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam další recept z mojej zbierky pohodlného a rýchleho nedeľného varenia.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 90 °C |
Postup- Krkovičku som umyla, osušila, pokrájala na rezne, naklepala, narezala po obvode na niekoľkých miestach, aby sa pri pečení nekrútila,...
- ...osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán,...
- ...v rozohriatom oleji som opiekla rezne z krkovičky najprv z jednej strany,...
- ...potom z druhej strany do mäkka a peknej červeno - hnedej farby, rezne som vybrala na tanier, nechala som ich odsať od nadbytočného tuku,...
- ...chutný výpek som odvarila za stáleho miešania s trochou horúcej vody, priliala som sladkú smotanu,...
- ...za stáleho miešania priviedla do varu, krátko prevarila, nesolila som, ani nekorenila, výpek je slaný i korenený dosť, pridala som niekoľko tenkých plátkov studeného masla, rozmiešala, čím sa omáčka primerane zahustí a získa pekný lesk,.....
- ..vypla som plameň, ochutila citrónovou šťavou, do omáčky som pridala na malé ruličky pokrájanú čerstvú pažítku, ktorá sa prehreje zbytkovým teplom a krásne uvoľní svoju chuť, zatiaľ som vo vriacej osolenej vode uvarila nové zemiaky, scedila som ich, ešte horúce zemiaky som potriasaním v hrnci obalila v masle s čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou a výborný obed bol hotový.
- Krkovičku som položila do jemnej osviežujúcej chutnej pažítkovej omáčky, podávala som s novými zemiakmi na masle a petržlene.
|