Krkovička s pažítkovou omáčkou a novými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pridávam další recept z mojej zbierky pohodlného a rýchleho nedeľného varenia.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku som umyla, osušila, pokrájala na rezne, naklepala, narezala po obvode na niekoľkých miestach, aby sa pri pečení nekrútila,...
  2. ...osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán,...
  3. ...v rozohriatom oleji som opiekla rezne z krkovičky najprv z jednej strany,...
  4. ...potom z druhej strany do mäkka a peknej červeno - hnedej farby, rezne som vybrala na tanier, nechala som ich odsať od nadbytočného tuku,...
  5. ...chutný výpek som odvarila za stáleho miešania s trochou horúcej vody, priliala som sladkú smotanu,...
  6. ...za stáleho miešania priviedla do varu, krátko prevarila, nesolila som, ani nekorenila, výpek je slaný i korenený dosť, pridala som niekoľko tenkých plátkov studeného masla, rozmiešala, čím sa omáčka primerane zahustí a získa pekný lesk,.....
  7. ..vypla som plameň, ochutila citrónovou šťavou, do omáčky som pridala na malé ruličky pokrájanú čerstvú pažítku, ktorá sa prehreje zbytkovým teplom a krásne uvoľní svoju chuť, zatiaľ som vo vriacej osolenej vode uvarila nové zemiaky, scedila som ich, ešte horúce zemiaky som potriasaním v hrnci obalila v masle s čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou a výborný obed bol hotový.
  8. Krkovičku som položila do jemnej osviežujúcej chutnej pažítkovej omáčky, podávala som s novými zemiakmi na masle a petržlene.