Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Autor receptu: redakcia
Cibuľa
a cesnak sú
základom slovenskej
gastronómie
a neviem si kuchyňu
bez nich ani predstaviť.
Rád ich pripravujem
na rôzne
spôsoby. Nielen
však ako doplnok či
korenie, ale aj ako
hlavnú surovinu.
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup
- Bravčovú krkovičku očistíme, nasolíme, nakoreníme,
potrieme horčicou, cesnakom a necháme asi hodinu odležať.
Vložíme ju do sieťky, aby vznikol valček, na masti sprudka
opečieme a dáme pomaly piecť do rúry na asi 1,5 hodiny pri
150 °C. Podlievame počas pečenia, najlepšie pivom.
- Hrachová kaša: Sušený hrach na noc namočíme do studenej
vody. Na rozohriatej bravčovej masti cibuľu urestujeme,
pridáme na kocky nakrájanú údenú slaninu, pridáme
hrach a zalejeme vývarom. Uvarené scedíme a rozmixujeme
na kašu a dochutíme soľou a cesnakom.
- Šalotky načistíme a na masle pomaly dusíme domäkka,
dochutíme soľou a zastrekneme červeným vínnym octom
a medom. Cesnak očistíme a konfitujeme v oleji. Očistenú
cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v hladkej múke
a vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.