Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi fotorecept

mariamka - fotkaMariamka, 9. mája 2013 14:45
Ďalšie recepty »

Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept)Foto: mariamka

Určite je tu viac receptov na pečenú bravčovú krkovičku, ponúkam pre inšpiráciu tento môj. Klasika (pre mäsožravcov :)), ktorá nikdy nesklame.

6
porcií
30 min
príprava
80 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska. Dáme ich do misy, posolíme, orascujeme a zmiešame s kyslou kapustou. Šťavu nevylievam, máme radi, keď má kapusta říz :)

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč alebo inú vhodnú nádobu vymastíme bravčovou masťou, navrstvíme polovicu zemiakov, na ne uložíme nasolené, okorenené rezne z krkovičky, ktoré sme najprv sprudka opiekli na masti alebo oleji.

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mäsko navrstvíme druhú polovicu zemiakovo-kapustovej masy, celé zalejeme dobrým tmavým pivom, posypeme koreninami, bylinkami podľa vlastnej chuti a prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 1 hodinu. (musím kúpiť väčší pekáč:))

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som použila toto tmavé pivo.

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cca po hodine odkryjeme, vyskúšame, či sú zemiaky a mäsko mäkké, ak hej, navrstvíme na vrch kyslú smotanu (môžeme ju ochutiť podľa vlastnej chuti) a necháme zapiecť. A za chvíľku môžeme degustovať, samozrejme zapíjame dobre vychladeným tmavým mokom :) Dobrú chuť...

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist