Krkovička pečená na hubách a červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: afataga
V piatok som kúpila krkovičku, mala som s ňou iné plány, ale osud mení plány, tak som hútala, čo s ňou a hubami
4-6 porcie |
30 minút príprava |
110 minút na 180 °C |
Postup
- Takže pod borovicami zas zopár masliakov a rýdzikov, no škoda ich tam ponechať svojmu osudu
- Ale sa mi zdalo, že ich je akosi málo, tak som si ráno namočila zmes sušených suchohríbov a trochu bedlí
- Do woku som dala masť a asi 3 min. som opekala šalviu a tymián, aby sa masť prevoňala, potom som bylinky vyhodila
- Do woku som dala čerstvé huby a podusila som ich asi 5 min.
- Pridala som sušené huby aj s vodou a chilli papričku, dala som len jednu, aby som neprebila hubovú chuť
- Premiešala som a pridala namrvený lievik
- Huby som dusila cca 15 min., viac netreba, ešte sa budú dlho piecť, huby som osolila, dala som trochu korenia a rascu
- Mäso som umyla, potrela troškou oleja, posypala soľou a korením
- Do zapekacej misy som dala huby aj s tekutinou, čo sa nevydusila, uložila som mäso, ešte som ho posypala rascou, pohadzala som cesnak a podliala vínom, dala som shiraz
- Piekla som 80 min. zakryté na 180°, potom ešte odokryté 30 min. na 200°
- My sme jedli s ryžou a zeleninovým šalátom